Hej
För ett par år sedan så gjorde vi en del markarbeten på en mindre tillfartsväg. Det innebar att vi bl atog bort delar av asfalten för att kunna lägga ner dränering. Efter återfyllnad så lades ny asfalt och i skarven mellan nya och gammal asfalt lade man asfalt/tjära. Nu har några av skarvarna gått upp lite grann och det känns som en bra ide att fylla med tjära så att man undviker frostsprängning. Nu till frågan: Efetrsom det är ett ganska litet jobb så känns det onödigt att kalla in asfalstläggaren igen, men hur kan man lösa detta själv? Vilken typ av material använder man och hur värmer man det?
Hoppas att ngn har ett par bra ideer
 
Fråga din asfaltläggare om du kan få köpa "asfaltklister" det var det de la i skarven innan de asfalterade.
Ta sen och sopa sand i skarven. Tag en grov borste och arbeta ner "klistert" med sanden i skarven.
Upprepa detta ett antal ggr och du har en skarv som håller flrea år framöver. Skulle den öppna sig igen så gör bara om det. Bilig och bra metod.
/Bengt
 
Bengt har rätt, klister + sand är det enklaste. Men skarverna bör inte vara för stora, max 1 cm. Är dem större kan du testa med gjutasfalt, du kan själv värma ett block i en stålhink eller kanna och sedan hälla detta i skarvarna. Kolla med en kommun eller driftområde så kan du säkerligen byta till dig ett block mot en mindre summa.
 
Färdig kallasfalt?
 
Bezt skrev:
Du menar lagningsasfalt som typ denna antar jag?
[länk]
Precis.

Tack för hjälpen.

MVH
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.