Tjena!

Försöker ersätta gamla halogen-spottar ovanför diskbänken med nya LED. I den gamla lösningen kunde jag tända/släcka/dimmra genom att trycka på en vanlig spik som satt i täckskivan ovanför bänken.

Nu vil jag åstadkomma samma sak och har kopplat in sex st Hide-A-LIte Thin LED mot en sån här Jolly Mini och har bytt ut spiken mot en sån här återfjädrande tryckknapp. Har kopplat knappen till det som heter ADIM. Allt lyser fint men det går inte att dimmra. Håller jag knappen intryckt slocknar lamporna men släpper jag lyser dom igen.

Borde det funka så som jag har gjort eller vad behöver ändras på? Vill gärna undvika att montera in en riktig strömbrytare.

Tack!

Etikett på LED-drivdon med specifikationer och säkerhetsmärkningar, inkluderar strömförsörjningsinställningar och symboler.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Elektronisk komponent, svart topp, metallbas, genomgående hålmontering, potentiellt en transistor eller relä.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Om DC Jolly Mini är samma som Hidealite's Jolly Mini så är ADIM lika med 1-10 V. Bruksanvisningen till den driver du har är under all kritik. Det är tydligen den ya standarden idag, men egentligen borde du kräva en riktig bruksanvisning av butiken. Det är uppenbarligen en Italienare som har översatt texten till Engelska.

Hur som helst, 1-10 V innebär att du får precis det symptom du har, om inte drivdonet har någon magisk funktion som normalt inte finns i 1-10 V-systemet. Om du vill kunna dimra med en tryckknapp så ska den kopplas mellan fas och PUSH-ingången på drivdonet. Fast då duger inte den lilla strömbrytare du har på bild eftersom det är 230 V starkström där.
 
Tack snälla för svar!

Finns det något man kan använda för att dimmra på 1-10V? Alternativt finns det mindre tryckknappar som klarar 230V så man inte behöver en av "dos-storlek"?
 
Du behöver då en bistabil strömbrytare, eller en valfri potentiometer, 100 Kohm log. Eftersom du säger att du kan släcka lampan genom att trycka in strömbrytaren du har så ska du även kunna göra detsamma med potentiometern, fast då steglöst reglera från släckt till max ljus.
 
Ja, fast det brukar rekommendera en logaritmisk pot för att dimringen ska uppfattas som linjär.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.