Hej!

Står i fundering på att bygga ut och samtidigt byta fönster.
Tycker de är svårt få grepp om vad som är rätt pris kontra kvalité

Funderar om Alu utsida för å slippa underhåll.
Gammalt hus vill ha smäckra karmar "gammalt hus"
7st Fasta ( 8X16)*
2st Öppningsbara (8x16)*
1st Dubbel Glasdörr (14x22)*
1st Balkongdörr (7x23)
4st Öppningsbara (13x14)
1st Öppningsbara (12x12)

* Nybygge (Matrum)

Vart/Vad ha ni köpt ?
 
T
VI ville ha likadana fönster (kopplade två-luft) på nya övervåningen samt ersätta ett fönster och byta ut en fönsterdörr och sen några fasta glaspartier där överkant inte var horisontell. Dock helt i trä, inga aluminiumutsidor.
För att göra det krångligare så ville vi ha 3-glasfönster i de kopplade fönstren och plats för persienn samt att mittposten inte fick vara mycket bredare än befintliga.

Vi kollade runt bland de tillverkare vi kunde hitta och tillslut så valde vi att prata med ett snickeri som gjorde allt enligt ritning som jag gjorde. Det var lite fram och tillbaka kring dimensioner och detaljer men till slut fick vi en offert och det var inte särskilt mycket dyrare än en större tillverkare. Dessutom så kunde vi faktiskt få det vi ville ha.

De enda större tillverkare som vi hittade som gjorde kopplade fönster kunde inte tillgodose våra önskemål om mittposten och 3-glasfönster med plats för persienn.

De större tillverkarna hade nog lite bättre pris på de fönster som var "standard" men var väldigt dyra på specialbeställningar (som sneda överdelar).
 
  • Gilla
Trollskidan
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.