Vi har en oisolerad punschveranda med öppning in i huset där det idag inte finns en dörr. Det är mycket kallras och kallare ska det ju bli nu ju kallare det blir utomhus. Vi har idag hängt upp en gardin som är ganska effektiv. Inomhus har vi 21 och på punschverandan mäter det 12 grader i dagsläget. Vi har tänkt att sätt dit två pardörrar som är original. Men, nu till mitt bekymmer.

Hade en vän över som påpekade att om vi stänger mellan huset och den oisolerade punschverandan så är det kanske inte så bra för punschverandan. Det saknas idag ventilation ska nämnas där. Finns två ventiler i grunden under verandan. RF i punschverandan just nu är 78.

Är det ett problem om vi täpper till mellan huset och punschverandan (genom pardörrarna)? Vad ska man göra sådana fall för att hantera det? Vill ju inte ha kallraset kvar. Isolera punschverandan? Ventilation?
Den är putsad fasad med trä konstruktion under och tvåglas fönster som täcker halva väggarna.
 
Det är ingen fara med verandan, förr i tiden så fanns det en sval som dom kallade det, det var som en glasveranda utan värme, en ytterdörr och en mellandörr. Inte tog den delen stryk. Däremot så använde dom den delen till som kylskåp på vintern och t.o.m som frysrum när det blev riktigt kallt. det med frys märkte dom när mjölken började frysa och då togs den in i skafferiet som på en del ställen var i storlek med en barnkammare. Ska ni inte använda det som ett kylrum så sätt några skivor och ett tungt draperi på insidan.
 
Punschverandan borde vara byggd för att klara utetemperaturer. Blir fuktigheten för hög kan man sätta in en sorptionsavfuktare men de drar en del el.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.