Jag tänker bygga in en liten altan, ca 10 kvm, för att använda den som vinterträdgård. Altangolvet består av en 10 cm tjock betongplatta som utgör tak på ett kallförråd. Betongplattan är på undersidan ”isolerad” med något som ser ut som halmskivor, ca 10 cm tjocka. Det nya golvet ska bestå av klinkers med golvvärme. Önskar förslag på lämplig och enkel golvkonstruktion. Golvet får bygga max 25 cm räknat från den befintliga betongplattans översida. De tre väggarna blir regelstomme som står på antingen det gamla (?) eller nya golvet.
 
Vad har du för bärighet i konstruktionen? Om det är möjligt föreslår jag en konstruktion liknande husvärmegrund. Minst 10 cm cellplast isolering, värmeslingor vattenburet om du har möjlighet. Armering och betong, sen kan du sätta klinkers direkt på detta. Förbered med brunn så kan du spola vatten och få undan det smidigt.
/CC
 
Det nuvarande altangolvet ligger på väggar av betonghålsten så det bär säkert en konstruktion som du föreslår. Men är det nödvändigt att gjuta ett nytt betonggolv? Skulle man kunna lägga klinkers direkt på isoleringen om man väljer en hård isolerskiva med golvgipsskiva + tätskikt över?
L-Hasse
 
Det kanske går med rätt ´sorts lim, men tråkigt om det blir rörelse i konstruktionen så kakelfogarna spricker.
/CC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.