Hej!

Bor i ett elementhus från Mockfjärd, ca 1970. Det är nu dags att byta ut värmesystemet (olja till annat) och jag har stött på svårigheter med att hitta information om huset, mer specifikt U-värden för byggnadsdelarna som ska användas för en energiberäkning.

Jag har letat på internet utan att hitta något intressant. Finns det en intresseförening eller hemsida med information om Mockfjärdshus?
 
Har också problem med att hitta nån som vet nåt om husen men det närmaste man kommer är www.czbygg.se han har jobbat på mockfjärds en gång i tiden men tror inte han har björnkoll för tydligen så slängdes tyvärr alla ritningar och övriga papper när fabriken lades ned.
 
Men du vet ju hur mycket olja som behövs och en skattning på verkningsgraden av pannan så kommer man ganska nära. Har själv ett mockfjärds från -70 boyta 230 kvm och källare på 130 kvm ettrörsystem och ganska små element för högre temp men det funkar kanon, satte in ivt 14kW och har borrat 2x150m och uppskattning uppvärmning + varmvatten utan hushålls el. ca: 18-21.000 kwtim /år då har vi oftast 22 gr inne och hela källaren uppvärmd till 22 där oxå källaren har golvvärmeslingor så dom står på året runt, det höjde förbrukningen med ca: 1.000kWh per år har även 2st varmvatten beredare på 280 + 260 liter. Tillskotts elen ligger nu på 18 timmar under 5 år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.