Vi har tänkt göra en större renovering av ett badrum i vår källare. Vill flytta runt lite innerväggar samt antagligen dra om avloppsrör, vattenledningar samt installera golvvärme och kalel osv.
Vad behöver vi ge för information till vvs/byggbolag för att få in bra offerter. Vi tänker inte göra nått av själva arbetet själva.
Just nu har vi bara en beskrivning av vad vi vill ha hjälp med, behövs en planritning/skiss, foton eller kommer firman och kollar innan offert hur brukar det gå till?
 
BirgitS
Det normala är att företagen kommer och kollar innan de skriver offerter. De kommer då att fråga er om sånt som de behöver veta. Det kan t.ex. vara fråga om isolering under/över betongplattan så att de vet vad för isolering de själva ska räkna med. Ni bör ha koll själva så att de inte fuskar med för lite isolering så att ni sen får höga uppvärmningskostnader.

När det gäller flytt av väggar så behöver ni veta om vilka som är bärande och/eller stabiliserande. När det gäller flytt av bärande väggar ska man normalt skicka in en bygganmälan till kommunen och i den behöver man uppge hur man har kommit fram till dimensionerna på balk och pelare för avväxling. Det är rätt vanligt att man behöver anlita en byggkonstruktör för det. Man får sen inte börja riva den bärande väggen innan man har fått ett startbesked.
 
  • Gilla
LudvigC
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.