Hej!

Vi har spanat in ugn, micro och häll från Whirlpool (ej IKEA):

http://www.tretti.se/vitvaror/inbyggnadsugnar/rostfria/whirlpool-akzm-766-ix
(pyrolys och stektermometer samt en massa program)

http://www.tretti.se/vitvaror/mikrovagsugnar/inbyggnad/whirlpool-amw-498-ix

http://www.tretti.se/vitvaror/inbyggnadshallar/induktionshallar/whirlpool-acm-754-ba
(extrabred, slider och sjud- och kokkontroll)

Framförallt MediaMarkt har deklarerat att Whirlpool är mycket bra på denna typ av produkter, är det någon som kan bekräfta eller dementera? Vi har kikat lite på Bosch/Siemens också men tyvärr har deras motsvarande ugn i samma prisklass (ca 7-8000kr med samma funktioner exkl. autoprogram) precis utgått från sortimentet, och ersättningsugnarna ligger betydligt högre i pris.

En viktig aspekt är - förutom kvalité och hållbarhet - ljudnivån. MediaMarkt påstår att åtminstone hällen är bland de tystare man kan få tag i. Någon som vet något om detta (intressant även för ugn)?
 
Intresserad av samma. Vad hette Bosch/Siemens motsvarighet?
 
Bosch HBA761650S och Siemens HB73A4540S. Ett fåtal butiker tycks ha kvar dem.
 
Jag har sålt en Whirlpoolugn utan pyrolys till min mamma och en med pyrolys till min bror. Båda ugnarna fungerar jättebra och matlagningsprogramen fungerar också om man gillar sådana.

Lillebror har den smalare varianten av hällen. Fungerar också klockrent och jag gillar mer deras sätt att styra effekten än exempelvis Siemens. Whirlpool och även Miele verkar styra induktionen så att effekten är sänkt till exepelvis 70% om man har 70% av effekten på reglaget medan exempelvis Siemensverkar styra effekten genom att köra pulser på 70% av tiden typ 70på-30av-70på-30av osv. jag kan ha fel men det verkar iaf fungera så här om man tittar på när vattnet i en kastrull kokar...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.