Halvgamla porslinscentraler från ca 50-talet och framåt håller normalt väldigt bra och huvudsäkringarna ska vara av diazedtyp som används där. Huvudbrytaren manövreras extremt sällan och slits inte ut. Överslaget måste bero på något annat fel.
I bland blir det överslag i den sortens brytare. Belastningen har gett en större värmeutveckling med påföljd överledningen mellan faserna, det händer, men då när den sitter som övergripande, så går huvudsäkringarna. Kan bli avbrott i dom med, men då brukar resutatet bli att en del i huset slocknar.
Hur dom kunde säga att brytaren är orsak är lite svårt att säga, då plomberingen finns kvar. För att få klarhet om brytarens kondition, måste plomberingen bort och kåpan lyftas av.
Hur dom kunde säga att brytaren är orsak är lite svårt att säga, då plomberingen finns kvar. För att få klarhet om brytarens kondition, måste plomberingen bort och kåpan lyftas av.
brytaren "brukar" gå sönder när den används då den oftast har varit påslagen i 10,20,30,40 år utan att slås av, så när detta väl görs så går fjädrarna eller andra delar sönder med risk för överslag. Därför drar de flesta bara ut säkringarna istället.
Och övrig belastning i huset på då, stor risk att det blir brännsår på passkontakten/propp/propphuv. Nu med dom nya mätarna brukar det finnas avstängning på.Tommty skrev:
brännsår på brytare eller brännsår på passkontakt/propp/propphuv, Vilket väljer man?J jonaserik skrev:
Jag väljer säkringar och PK, enklare att byta utan att bryta plombering.
Klicka här för att svara
Liknande trådar
-
Läkarna vill inte skicka till röntgen - du betalar
Övrigt Off Topic -
Skicka Nexa-kommandot "All off" från RFXTRX433
Villalarm & Hemautomation -
Vilken inställning på huvudströmbrytaren - Bacho Minimaster?
Ventilation -
Woods 28 Luftavfuktare - i nyskick
Säljes, Uthyres & Skänkes -
Ändrad placering fönster - skicka in kontrollplan
Bygglov