Vi kommer att bygga 325 med TH och håller nu på att "göra om" övervåningen. Problemet är att de flesta planlösningar som finns har badrumet ut mot allrummet, vilket resulterar i att badrummet endast får ett takfönster istället för ett "vanligt". Är det ngn som har en bra lösning på hur man kan placera badrum och klädkammare på ett sådant sätt att man inte får några onödiga utrymmen...
 
Jag har tittat på 325:an i TH:s katalog och undrar om det inte går att byta plats på badrummet och klädkammaren?
Då kommer i och för sig badrummets ingång att bli från sovrummet vilket kanske är mindre bra.
En annan variant är att lägga badrummet i någon av takkuporna, men då förlorar man ljusinsläppet från ett håll.

/Inger
 
CC,

Trivselhus tar inget extra för att rita om sina hus. Be dem kika på en alternativ lösning. Kanske finns det t.o.m. redan en färdig.

Kan tänka mig att man får "offra" ett sovrum och då går det ju bra att ha badrum med vanligt fönster. Ett annat alternativ är att sätta en takkupa i badrummet, ger dessutom mer yta.

Hoppas det kan hjälpa.

//Anna
 
CC skrev:
Vi kommer att bygga 325 med TH och håller nu på att "göra om" övervåningen. Problemet är att de flesta planlösningar som finns har badrumet ut mot allrummet, vilket resulterar i att badrummet endast får ett takfönster istället för ett "vanligt". Är det ngn som har en bra lösning på hur man kan placera badrum och klädkammare på ett sådant sätt att man inte får några onödiga utrymmen...
Hej!!

Innan vi sadlade om till ! plans hus så skulle vi ha en mix mellan 325 o 323 TH.... vi ville oxå fixa till och ändra, sätta egen prägel på huset, så arkitekten ritade ett jättetrevligt förslag.
Jag har den ritningen hemma, vi tänker dock inte använda den eftersom det blev något helt annat till slut... :p.
Vi tyckte att vi fick komromissa alldeles för mycket med ytan på övervåningen på 1 1/2 plans hus... så mycket försvann när taket började luta.

Vill du kanske kika på vår ritning.... jag skulle kunna posta den.... lite känsligt att lämna ut address dock, men kom gärna med ett förslag :).

Gabriella o Jim!!
 
Kan du inte maila den då?
 
CC skrev:
Kan du inte maila den då?
Uhm, alltså jag e lite snabb ibland med mina svar... jag borde ha kikat på ritningen INNAN jag svarade på ditt inlägg, sorry :-[.

Den ritningen vi har kvar är tyvärr en av de första, utan takkupa.... så där har badrummet ett takfönster.
På de skisser som följde efter denna ritning tillkom takkupa och badrummet fick ett "riktigt" fönster. Tyvärr har vi dock inte kvar dessa skisser.... :-/.

Men ritningen är jäkligt kul på flera andra sätt, tex har han gjort allrummet mindre och på detta sätt blev badrummet större... arkitekten lyckades även trixa till det så det blev 2 klädk på överv.

bottenplan är oxå modifierad.... maffigt itegrerat vardr, matsal o kök.

Ja, jag skall sluta tjata.... men jag skall se om en polare kan fixa och "fota" av ritningen så skall jag maila den.

Detta kanske inte alls är vad ni vill ha.... eller så kanske ni tycker om det.... eller så kanske ni får en idé ni inte tänkt på! ::).

Gabriella!
 
Det blir säker jättebra! Var bygger ni?
 
Vi bygger i Göteborg, mellan Öjersjö och Landvetter.... det skall bli såååå skönt att slippa City.
 
Om ni redan är i kontakt med TH så kanske jag kan posta våra ritningar dit (de e ju trots allt ritade av deras snubbar) i ert namn, eller till er säljare.

G.
 
Hej
Titta på övervåningen till Myresjös Frälsegården och Klockaregården. Det tycker jag är en ganska bra lösning på erat problem, okej klädkammaren blir inte den största men den räcker till. Det går ju att göra en likadan lösning på motstående sida man förlorar lite yta i sovrummen men klädkammare är ju alltid bra att ha.
Lycka till!!
 
Frågan är också hur man ska komma åt att putsa fönstren som finns på 2: a våningen när man har "öppet upp" i hallen.....kanske har du en lösning?
 
STINA skrev:
VAD FICK NI FÖR PRIS PÅ 325 . JAG HAR  OCKSÅ  TÄNKT PÅ 325 O FICK STANDART PRIS 1600000 ???
Vad ingick i detta pris? Grunden etc? Och var bygger ni någonstans, det brukar ju oxå ha en inverkan på priset. Priset låter ganska bra faktiskt.
God fortsättning! :D
 
Det är svårt att jämföra när man säger "huspaket", några inkluderar betongplattan och resning, andra bara det som hustillverkaren "levererar" som egentligen är huspaketet.
Resten tillhör bygget.

Det vore bra om man lägger till en förklaring till priset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.