Hej

Är lite ny i byggbranchen....har ägt hus i ett halvår nu=). Någon som kan förklara hur man monterar plåtreglar om man ska regla upp en ny vägg med exempelvis en betong-vägg bakom(källarvägg). Hur ska man fästa reglarna i betongen?Och vilka avstånd mellan reglarna?måste man sätta några reglar horisontell?....hur gör man i hörnen?....
tack få förhand=)
/
M
 
När jag rev ut i suterrängplanet och ersätte de gamla träreglarna (som på vissa ställen blivit fuktskadade) så satte jag plåtreglar.

I princip finns det två element i en plåtregeluppsättning, nämligen en golv/takskena som ska fästas dels i golvet och dels i taket (tänk va ;) ). Du måste alltså ha fästpunkter i golv och tak för att få till det.

Mellan dessa går själva plåtregeln, som sedan gipset sitter mot.

Avstånd är som för vanliga reglar, allt beroende på vilka gipsskivor man sedan tänker sätta (c/c 450 eller c/c 600). Horisontella reglar behövs inte, såvida man inte har dörrar eller fönster.

Det finns mera information på t.ex. Gyprocs hemsida, följ länken.
Innerväggar på ett lätt sätt - BPB Gyproc
 
värt att tänka på är att om man ska bygga en ny innevägg så ska man förskjuta skarvarna på dom olika sidorna så att det inte blir skarv i skarv , detta för att göra väggen mer stabil
 
tusen tack:)!!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.