Den klinkrade duschhörnan på nyköpta fritidshuset läcker ut vatten på golvet och silikonet ser risigt ut så vi tänkte byta det. Duschhörna är från 1989 men silikonet är nyare då det finns äldre silikon på andra ställen som ser bättre ut.

När vi började karva loss det upptäckte vi att det var över en centimeter tjockt med silikon och inte fyllde hela utrymmet.

Hur borde man bäst täta? Finns det något bättre än våtrumssilikon att fylla utrymmet med för att sen täta bara fogen med silikon? Är det som fanns där innan våtrumssilikon? Ser ut som "vanligt" silikon för mina orutinerade ögon.

Även lösningar som är någorlunda provisoriska är av intresse då vi antagligen behöver helrenovera förr eller senare men det vore skönt att kunna skjuta på det några år.

Om det är relevant är understa underlaget betong med något våtrumsytskickt som mycket väl kan vara original från 76.
 
  • Duschhörna med vita klinkerplattor och borttaget tjockt lager med silikon, delvis bortskrapat med en skärkniv som syns i förgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • En hand håller upp en tjock bit grått och sprucket silikon som har avlägsnats från en duschhörna. Bakgrunden är ett rum med en kaklad brun-golv.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Klinkrad duschhörna med spruckna fogar och tjockt silikon i hörnen. Slingriga hårstrån på golvet och missfärgning vid golvplattans kant mot väggen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Silikon igen , skrapa rent och köp limtvätt, dra ny silikon , köp en silikonskrapa, ta diskmedel i en spray flaska å sprya efter ni har lagt på silikonen , dra av , sen spraya igen å dra lätt av med fingret ,
 
  • Gilla
verenak
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.