5 854 läst · 7 svar
6k läst
7 svar
Hur ansluter jag enklast mellan nytt FTX-aggregat och Spirorör? Bild!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej på er, ska byta FTX-aggregat till ett Heru 100 T EC. De fyra anslutningarna sitter på ungefär samma ställe som på det gamla aggregatet. I manualen till Heru anges att de rekommenderar flexibla slangar för att minska risken för fortplantning av ljud. Vad är smidigaste lösningen på detta? Drasuten finns men minimilängden utdragen är 0,5 meter och kapar jag spirorören högt upp så blir det ca 30 cm från aggregat till rör vilket innebär att de inte dras ut till full längd vilket kanske ökar tryckfallet? Är det bättre att köpa en lång flexibel slang och kapa i lagom långa bitar?
Drasuten:
Finns med nippel i ena änden och muff i den andra. Visst passar då ena änden i aggregatet och den andra änden i spiroröret?
Kapa längre flexibel slang:
Hur fäster jag då dessa bitar i aggregatet samt i spiroröret?
Tänk på att av och uteluft skarvarna kondensisolerat.
Satt det nån isolering innan ?
Satt det nån isolering innan ?
Toppen, då blev det rätt. Jag handlade flexibel aluminiumslang och slangklämmor idag, samt ett gäng nipplar för att sätta ihop slangen med befintliga spirorören. Tänkte kapa rören uppe vid taket och skarva på slangen.roland53 skrev:
Räcker det med aluminiumtejp eller behövs det isoleringsstrumpa? Det som syns på bilden är exakt så det sett ut sedan 1989. Uteluften är isolerad hela vägen. Ingen isolering i övrigt men rören ligger i ca 40-50 cm lösull så det kanske funkar hyfsat ändå. Tänkte börja med att byta aggregatet och utvärdera vad som behöver kompletteras med efteråt. Kan lösa fler ljuddämpare och rörisolering i vår/sommar när det är lite skönare att jobba på vinden (oisolerat).Touchofred skrev:
Produkter som diskuteras: "aluminiumtejp"
Aluminiumtejp
Aluminiumtejp är en robust och flexibel lösning för olika projekt. Den är idealisk för att fästa, reparera och försegla metallytor och värmekänslig elektronik. Den är också vädertålig, vilket gör den lämplig för både inomhus- och
Läs mer
Nä, aluminiumfolie gör minimal nytta. Om det är luft av samma temp som inneluften behöver du inte isolera.
Är det kallare luft så det blir kondens på röret (inte helt säkert att det blir på så kort bit) så ska du isolera med neoprene och se till att det blir helt tätt, klistra skarvarna om det blir sådana.
Är det kallare luft så det blir kondens på röret (inte helt säkert att det blir på så kort bit) så ska du isolera med neoprene och se till att det blir helt tätt, klistra skarvarna om det blir sådana.
Produkter som diskuteras i tråden
Liknande trådar
-
Material för mellanvägg i 70-tals stuga
Byggmaterial & Byggteknik -
Mellanrum mellan vägg och spis 7 cm
Kök -
Hur ska jag enklast få till en övergång från 20mm pex till 15mm koppar
Värme allmänt -
Hålrum mellan fasad och tak
Fasad -
Rikt/planhyvel - bästa modellerna för att enklast möjligt växla mellan rikt och plan
Verktyg, Maskiner & Fordon