P
Claes Sörmland Claes Sörmland skrev:
Fast att ge sig in på privatägd mark och börja mecka med andras rör är inte rätt väg att gå. Det är något mellan markägaren och han som pumpar ut vattnet.

Gå en annan väg så att stigen flyttas några meter från skrämselplatsen.
Nej var mer förslag på lösningar som kan lösa problemet.

Ren skadegörelse är ju såklart dåligt men att stapla dit ett gäng sten så det inte sprutar rätt ut på stigen som iaf jag tolkar ligger utanför hemfridzon så kan man ju råka sparka dit några stenar när ingen ser vid utloppet..
Dock brukar den som lägger ut en ledning på det provocerande viset förr eller senare råka ut för att det blir skadegörelse på grejerna...

Ang privatägd mark så allemansrätten gäller ju även på privatägd mark om den är utanför hemfridzon , så jag tolkar som att det är en sån där väg som många går vilket troligen retar han som lagt ut röret.. man får mest troligt helt lovligt gå på stigen.

Finns många som har stigar och vägar på sin privatägda mark men rätten att färdas på stigar och vägar är gående är ju rätt stark och vem som råkar äga marken där stigen / vägen ligger är inte av så stor betydelse. Att man äger marken betyder inte att man har rätt att spruta vatten på alla som går där med ett idiotiskt utformat avlopp.

ska man hårddra det så kan man säkert stå vid änden på röret och bli nedskvätt av det vilket ju är lite i gränslandet på olovligt att anlägga avlopp så det stänker vatten på folk som går förbi på en stig. även om ingen lär orka och en polisanmälan är nedlagd innan man lagt på luren ,, ungefär lika som buset att stoppa in en driva saker som fastnar och inte går att få ut ur röret blir ju lite samma sak.. man är lite utanför lovligt men så länge ingen såg vem som gjorde så blir det liksom inget av en ev anmälan..
Det ramlar lite under skyll dig själv.. :)

Han beter sig som ett arsel och förtjänar samma kärlek tillbaka när ingen ser.. :)
 
Redigerat:
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
K knipo skrev:
Stämmer allt detta du skriver att han gjort så är det ju illa. Om man försökt prata med grannen men inget händer så är han ju en røv.
O då kan han ju behandlas som en sådan med. Så då kan jag ju tycka att punkt 4 i Tgr _se:s inlägg passar bra. [länk]

En flaska fogskum kostar inte många kronor.
Nej, men en förstörd pool blir dyr för en ev. gärningsman!
Ann-lousa Ann-lousa skrev:
Vår granne lade bassäng förra året, nu pumpar bassängvattnet ut var 3-5 min i dräneringen utanför hans tomtgräns vid grusstigen med ett jädrans tryck så folk som promenerar där blir skiträdda och hoppar högt, så där som när ngn hoppar fram och skrämmer dig. Han har inte gjort som övriga grannar, byggt ner det i brunnen, nädå! röret ligger smygandes och gömt under hans häck. Alla pratar om det, mötte bl.a ett par i 70 årsåldern och kvinnan vart så himla rädd så hon hoppa mot sin man som tog emot henne när hon tappade fotfästet helt så hon hängde halvt som halvt runt hans midja ( det är inget skämt ) tonåringar som är så tuffa nu för tiden hoppar en halvmeter, hundar blir livrädda och katterna ska vi inte prata om som äger stolt denna stig. Får man verkligen lägga ett sådant bassängrör ut i naturen hur som helst?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.