837 läst · 4 svar
837 läst
4 svar
Golvkonstruktion i badrum
Hej, håller på med ett badrum i ett hus byggt 1936. Det är träbjälklag med spärrar med 500mm cc. Från spärrarnas överkant till överkant golv utanför det nya badrummet är det cirka 55 mm, alltså spärrarna ligger 55 mm lägre. Vad skulle ni rekommendera för konstruktion på det nya golvet. Vattenburen golvvärme är planerad. Gjuta eller lägga någon forma av skiva om man först gör förstärkning mellan spärrarna ? Lite rådvill.
Redigerat:
Kottla/Kortla med cc30 och lägg sedan vanlig spångolv som du sedan lägger golvvärme och flytspacklar på skulle jag säga. Det är ju bra med lite lägre badrumsgolv sen ut vattenskadesynpunkt, så kan du vika upp mattan/tötskicktet ngn cm mot tröskeln...H husbil2015 skrev:Hej, håller på med ett badrum i ett hus byggt 1936. Det är träbjälklag med spärrar med 500mm cc. Från spärrarnas överkant till överkant golv utanför det nya badrummet är det cirka 55 mm, alltså spärrarna ligger 55 mm lägre. Vad skulle ni rekommendera för konstruktion på det nya golvet. Vattenburen golvvärme är planerad. Gjuta eller lägga någon forma av skiva om man först gör förstärkning mellan spärrarna ? Lite rådvill.
Det är väl två alternativ som finns här (efter egen research, ska göra samma lika själv), eps-betong och flyta vilket bygger minst och det andra är att lägga 22 mm spånskivor på reglarna och sedan flyta.
Vet att man inte ska lägga spånskivorna mellan bjälklaget, men om man sätter reglar mellan bjälkarna, bör det inte det fungera?
Vet att man inte ska lägga spånskivorna mellan bjälklaget, men om man sätter reglar mellan bjälkarna, bör det inte det fungera?
Är din tanke då att lägga spårad spånplatta ?klaskarlsson skrev:
Är din tanke att det skall vara spårad spånskiva ?
Mvh Jan
Mvh Jan