Ska inreda en toalett i djungeltema. Jag vill hitta en lösning för att generera regnskogsinspirerande bakgrundsljud. Har en MP3-fil med lämpligt ljud. Vill att ljudet ska starta när jag tänder ljuset eller automatisk när man går in på toaletten. En lösning är väl en enkel MP3-spelare men hur ska jag få den att starta och stoppa automatiskt.

/magnus
 
En tanke som slår mig direkt är att låta mp3 spelaren spela dygnet runt men att slå av och på högtalaren istället. Tex via en ir detektor och ett relä?
 
Borde du inte ha sprinklers i taket också för att få den där riktiga djungel/regnsskogskänslan? ;)
 
Det finns "gör det själv" mp3-spelare i byggsats (eller färdigbyggda) med öppen källkod du lätt kan modifiera för att bli styrbar på det sätt du vill.

http://www.yampp.com

http://www.jelu.se > Hardware > MP3 players

Lägg på en fototransistor för någon tia och du har det du efterfrågade.
 
Tack för tipsen. yampp verkar intressant, men det blir lite för komplicerat för mig.

Att låta alltid spela och bryta ljudet till högtalaren skulle kunna fungera. Men jag vill att MP3-spelaren alltid spelar, även efter strömavbrott. Där den kommer at sitta är det strömavbrott mycket ofta. Är det någon som känner till någon modell av MP3-spelare som går att få att spela direkt när den får ström?

/magnus
 
Finns en liten risk med relä brytning på högtalarna. Anledningen är att det kan bli kraftig "kontaktstuds" i relät när det slår till.
För högtalarna så är det inte något problem, men det kan vara värre mot förstärkaren.
 
Ett annat alternativ skulle kunna vara aktiva högtalare som slås till via önskad styrning typ en tyristor och spelaren spelandes dina djungelvrål så som mats_o skrev.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.