Hej,

Skulle önska lite klarhet angående rätt inställningar för (cetetherm mini u22) för att få den optimala förbrukningen, kostnaden samt värmen i huset. Har ingen aning ifall dessa inställningar är tillräckligt bra....:x

Dessa inställningar är aktiva i dagsläget.

IMG_0821.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

IMG_0822.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Givarna i resp rum är satta till lite olika lägen.
I sovrumen har vi det lite kallare, medans i vardagsrum lite varmare.

Räcker dessa inställningar till?? Bör vi ändra något??
Tackar på förhand.
 
Tja, om ni inte har problem med att värmen inte räcker till i något rum så "räcker" dessa inställningar. MEN generellt så är din fråga lite av typen "hur långt är ett snöre". Man måste på plats och med data i handen göra en bedömning/intrimning av systemet.

Om vi inte har mycket mer att gå på så går det inte att säga om dina inställningar på själva fjärrvärmeanläggningen är bra, dåliga eller mitt emellan.

Vi måste bla veta hur du reglerar golvvärmen, om du har en utomhusgivare eller även en innegivare för själva fjärrvärmecentralen (de du har i varje rum är antagligen till golvvärmeshunten/schuntarna och har ingen påverkan på din fjärrvärmecentral, men man vet inte).

Generellt så har du två knappar som påverkar din inställning. +8-(-8) knappen höjer/sänker hela kurvan som sådan, alltså parallellförskjuter den. Dvs oavsett utetemperatur så blir det varmare vatten ut till din golvvärmefördelar ju mer + du ställer in den på. Den andra ratten, 0,2-2,2, den ställer in lutningen på kurvan. Ju högre den står, desto varmare vatten ut får du vid en viss utetemeratur. Den gasar alltså på framledningstemperaturen till ditt golvvärmesystem mer eller mindre beroende på utetemperaturen.

Som ditt system står idag, så har det ganska "jämnvarmt" vatten ut till din golvvärme oavsett utetemperatur. Dvs du har varmt vatten fram (relativt sett) när det är varmt ute, och det blir inte mycket varmare när temperaturen sjunker. (Jag tror 0,8 är grundinställningen från fabrik).

Så om du har problem med att hålla värmen inne när det blir kallare; vrid upp 0,2-2,2 ratten lite. Om du "alltid" har för kallt så vrid upp +/-8 ratten. Eller motsatt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.