Hej,

Vi har fått en 3,6 m lång bänkskiva i granit monterad och har lite funderingar. Skivan vi valde heter Steel Gray och valdes för att bryta av mot vit men ändå matcha rostfritt. Nu efter montering uppmärksammar vi ett par "defekter" och ny information som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera.

1. Första och troligen största defekten är att de av någon anledning har lyckats fräsa ut hålet för diskhon par cm åt fel hål. Först trodde vi att det fanns en tanke bakom det då våra rör som kommer upp från källaren sitter något till höger. Dock så visar det sig att det är en miss som man gjort i produktionen.

GR0XRxe.jpg
http://i.imgur.com/GR0XRxe.jpg

Stenhuggaren säger att det givetvis inte går att ändra men att det troligtvis inte kommer synas. De är dock villiga att byta ut skivan om vi inte kan leva med det.

2. Vi har valt en halvrundad postning runt diskho för att undvika flisor så långt det går. Postningen har visas sig bli vågig vilket främst känns men det kan även synas i "rätt" motljus.

DxoUmNO.jpg
http://i.imgur.com/DxoUmNO.jpg

Enligt stenhuggare beror detta på att stenen vi valt är allmänt mjukare, d.v.s mindre kvarts och då att hårdheten på stenen varierar en hel del över hela stenen. Så när de fräser ut hålet så uppstår det små vågor där verktyget då skär snabbare kontra långsammare. Enligt dem är det något man får räkna med?

3. Vi kände inte till det tidigare men stenhuggaren säger nu att stenen kommer bli märkbart mörkare efter en tid vilket vi egentligen inte räknade med när vi valde ut. Hur mycket mörkare pratar man egentligen?

40Bm4yu.jpg
http://i.imgur.com/40Bm4yu.jpg
 
Det är ju svårt att räkna med något man inte vet om. Dålig stil av er stenleverantör att inte informera om dessa saker som de var väl medvetna om.

Om ni kan leva med felet på hålet, så begär en prisreduktion för det.

Vågigheten går så klart att fixa till, men kräver kanske lite mer jobb. Samma sak där, om ni kan leva med det så ha med det i diskussionen att ni borde ha blivit informerade om det från början och väg in det i prisreduktionen.

Jag har ingen aning om hur mycket mörkare stenen blir, men det är ju lite missvisande om de visat er prover som inte har den slutliga nyansen, och dessutom inte informerat er om att förändringen kommer att ske. Återigen, se ovan angående om ni kan leva med det och ev. prisreduktion.

Det torde vara själklart att er stenleverantör kan visa er vilken färg stenen kommer att få, det måste de väl ändå ha prover på, eller åtminstone fotografier som visar skillnaden.
 
Ser ut som om det tandar lite framför hällen??? Hur sitter den biten??
 
Armarna runt hällen är ganska bra faktiskt, tror inte det är något värt att klaga på.

Man kan se vågorna runt diskhon här

DgIsAEY.jpg
http://i.imgur.com/DgIsAEY.jpg

Det går med andra ord att se i vissa ljus och man känner det.

Vi har skickat ett skriftligt klagomål till leverantören och med tanke på hur stora fel det är så har vi lagt kompensationen på 7000 kr. Vi tänker då främst på diskhon som är ganska off men även vågigheten i stenen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.