Jah har en stor källare med gjutet golv och vill sätta upp en enkel skiljevägg, mer som en optisk indelning. Jag har begripit att trämaterial på betonggolv inte är bra även om betonggolvet ätt knastertorrt (En Anticimex-man har engång förklarat en sådan konstruktion för olaglig).
Om nu väggen slutar 5 cm ovanför golvet (står på galvade byggvinklar), är det då OK eller kan A-mannen slå ned på detta med vid en eventuell framtida husförsäljning?
 
  • Gilla
Classeman81
  • Laddar…
Olagligt är det inte. Kanske olämpligt men om anslutande golv och vägg är torra knappast ett problem. Använd plåtreglar och gipsskivor.
 
Olagligt är det absolut inte. Du får fylla källaren med sågspån och ha mögelodling om du vill, det är din källare och det finns inga lagar som reglerar detta.
Är källaren så torr som du säger så är det inga problem använda trä som skiljevägg men direktkontakt mot betongen i golv eller ytterväggar bör såklart undvikas. 5 cm glipa under låter bra, då blir det väl ventilerat om luften i källaren är torr. Hur har du tänkt dig att väggen ska se ut? Är det en liten nätt historia så kanske man ha den hängandes från en skena i taket, som en rad med skjutdörrar

En enkel skiljevägg som lätt kan plockas bort ser jag inte över huvud taget skulle påverka utfallet vid ev. besiktning och försäljning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.