Vi har köpt en gammal skånelänga med proppskåp (porslinsproppar) på vinden. Tänkte byta till automat säkringar, samtidigt flytta rakt ner till undervåningen.

Alla uttag är o jordade, utom i köket.
 
Det är lite otydligt vad frågan är. men några saker att tänka på.

Att centralen är med porslinssäkringar är inte i sig ett själ att byta. Om den är i bra skick kan man ha kvar den länge. Det går att komplettera med jordfelsbrytare om man vill. Och det går att jorda alla uttag om man vill.

Om jag förstår dig rätt så planerar du att flytta centralen. Det är ett mycket större jobb än att bara byta den. Men om du skall flytta den så är det förmodligen ingen större poäng att spara den gamla.

Att uttagen är petskyddade och i bra skick är viktigare än att de är jordade. Om du dessutom har jordfelsbrytare så ökar säkerheten ännu mer. Att byta till jordade uttag och/eller komplettera med jordfelsbrytare är något som kan göras helt oberoende av att byta central.
 
Roffevh Roffevh skrev:
proppskåp (porslinsproppar) på vinden
Sitter centralen illa till på vinden och du måste upp där varje gång en säkring går så varför inte flytta ner den men det är inget som görs i en handvändning ( hur många säkringar är det den ) det kommer att bli mååånga dosor för att skarva ner då dom inte räcker. Att dra nytt för flytten är inte ekonomiskt försvarbart ( blir i princip nästan hela huset då ) samt att jag alltid säger till frågande kund , inte ekonomiskt försvarbart, din gamla där håller så länge du lever
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.