Grävd brunn 7 m,
PEM slangen kommer in 1 m ner och sen en 90° PEM koppling och så backventilen 5,5 m längst ner. PEM slangen är ju så styv så att när man skall pilla med backventilen så måste brunnen tömmas . Finns det någon lämplig lättböjlig slang som man kan koppla in på 90° PEM kopplingen och ”fiska” upp backisen med en rostfri tråd och sen bara släppa ner den igen?
Dennis
 
Krilleman
Inga mjuka delar på sugsidan.

Det normala är ju inte att tömma brunnen vid kontroll av backventilen.
Då tar man ju loss PEM-vinkelns mutter och inte den som pekar nedåt då.

Då kan du ju lugnt dra upp resterande slang som bottenventilen är monterad på.

Bild på insidan av en brunn med en slang och en PEM-vinkel, där en röd pil markerar vart muttern sitter som lossas för att undvika att tömma brunnen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Mickelkarin
  • Laddar…
Tänkte inte på de med mjukdelar på sugsidan, de blir till att släpa av locket på 100 kg och ner med en förlängd stege och balansera med rörtång ( skiftnyckel)och lossa kopplingen, jag är 75 år, det börjar ta emot….
 
M Mickelkarin skrev:
de blir till att släpa av locket på 100 kg och ner med en förlängd stege och balansera med rörtång ( skiftnyckel)och lossa kopplingen, jag är 75 år, det börjar ta emot….
Kanske dags att byta backventil till en ny som fungerar några år utan problem.
Sedan ta hjälp av släkt/bekant alternativt låta en firma fixa det, med ålders rätt beroende av hälsa så kan det vara bättre alternativ att köpa det arbetet.
 
S
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.