Hej
Värmesystemet på 6,5 m3 har blivit sämre sista åren och golvärmesystemet går fullt öppet men får inte upp tempen från blandningventilen in till slingorna.
Tog isär pumpen och den har en orange beläggning som släpper lätt när man gör rent den. Efter mer felsökning sitter det samma beläggning i fler cirkpumpar och rör.
Nu min fråga, någon som testat värmesystem för bakterier?
Har testat om beläggningen är magnetisk och det är det inte, har haft samma vatten länge och kör vedpannan upp mot 100 grader så det kan inte vara mycket syre kvar för korrosion.
 
Inga vanliga bakterier överlever 100grader :).
misstänker luft i systemet. Hade det varit syrefattig vatten så skulle du ha svart och magnetisk slam. Är beläggningen röd så är det syre i vatten. Fyller du ofta på systemet med färsk vatten för att hålla trycket ? Du kanske har en läcka och påfyllningar av färsk syrasatt vatten är orsaken till röda geggan
 
K Kaf75 skrev:
kör vedpannan upp mot 100 grader
Då får du säkert på gränsen till kok och då blir det utfällning av bubblor som åker med ut och samlas någon stans. Brukar vara på högsta höjden. Har du öppet eller slutet system.
 
Det finns bakterier i industriella hetvattensystem med högre temperatur än hundra grader .

Har ett öppet system och fyller aldrig på vatten, tycker vattnet borde vara syrefattigt efter ca 10 års drift

hällde upp vattnet i ett glas och en flaska för att se om det skickar sig men efter ett dygn ser jag ingen skillnad, rost borde väll lägga sig på botten Ett fyllt champagneglas hålls upp, gult skummande innehåll, oskarp bakgrund med fönster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ingen luft i elementen som är högsta punkten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.