är vattenanalysen före eller efter reningsstegen??. Det är rätt viktigt att veta! - det ser ut som att det är efter reningsstegen.

om det är efter så är järnet inte ett problem då det är under 0.1 mg/l

Som sagt vattnet verkar ha blivit mjukgjort - kanske lite väl mjukt då GH var typ 0 dH-grader och då är det också en förklaring till saltmängden i vattnet om vattenprovet är taget efter avhärdaren/jonbytarmassan (kalcium byts ut mot natrium i jonbytaren)

---

Nästa gång du gör vattenprov ta gärna prov på vattnet innan det går in i filterstegen och också vattenprov ur kranen - håll isär dessa.

Har man vattenprov på ingående vatten (det som kommer från pumpen före all reningsutrustning) så kan man se vad det är för utrustning som egentligen behövs - som det ser ut nu så har man stoppat in massor av grejor - frågan är om allt behövs ???
 
  • Gilla
MultiMan och 1 till
  • Laddar…
C carsai skrev:
Brunnen är enbart min egen. Har väldigt få grannar, ett tiotal enbart inom en stor radie. Finns en större kolonilott 1-2 km ifrån.

Hur sänks kloridhalterna?
Om det nu är halten i vattnet innan rening så sänks det främst genom att minska uttaget av vatten. Grundvattenbildningen (= nederbörd - avdunstning - växternas upptag) behöver vara avsevärt större än uttaget över tid för att kunna vända en sån utveckling. Det går att räkna på.

Man kan också experimentera med att höja upp pumpen.
 
  • Gilla
Andreas_kalmar
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.