3 869 läst · 8 svar
4k läst
8 svar
Golvvärme till badrum på övervåning
Medlem
· Västmanland
· 2 229 inlägg
Med vattenburen golvvärme kan det bli svårt att få den behagliga värmen förutom mitt i smällkalla vintern. Ett vattenburet golvvärme system har alltid låg temperatur. Samtidigt ska du tänka på att om ni vill ha varmt i badrummet så betyder det att alla golv och alla element i ert fall också kommer vara varma, det är ju ett slutet system.
Ett elektriskt värmegolv är att föredra.
Ett elektriskt värmegolv är att föredra.
Jag misstänker att du har ett badrum på bottenvåningen också. Där har man samma "problem" fast där kör man alltid vattenburen golvvärme för att man har det i resten av plattan. Av någon anledning så pratar man ofta endast om badrummet på ovanvån som ett problem. Kör vattenburet uppe också så du kan utnyttja din värmekälla (om du har värmepump så är det ingen tvekan) och slipper binda dig till direktverkande el. Jag har själv vattenburet både nere och uppe och tycker det fungerar utmärkt.
Medlem
· Västmanland
· 2 229 inlägg
Självklart är ett vattenburet system bra även på övervåningen men det blir ju inte direkt varmt på golvet om det för övrigt inte finns något värmebehov för huset. Vill man ha möjlighet till mysvärme i golvet även på sommaren kan man ha vattenburet och elektriskt värmegolv i badrummet.
Går utmärkt att köra comfortvärme även med vattenburet..Robert_Maria skrev:
Har man en stor push/cirk.pump till golvvärmen kan det faktiskt va ide att ha både el o vattenburen golvvärme i bad/wc el där man har klinkersgolv, En push 25 slukar 145 W på lägsta hastighet...
Detta är endast sant för snållösningar. Det går utmärkt att styra vattenburet med golvgivare. Shuntar man ut ca 30-35 grader och har ingjuten slang blir golvet mer än tillräckligt varmt.Robert_Maria skrev:
Medlem
· Västmanland
· 2 229 inlägg