patrik kristoffersson patrik kristoffersson skrev:
Finns det något krav i gällande byggnadsregler och lagar att skruv/spik ej får sticka ut på vind?
Nej inga direkta krav, men högsta tillåtna fuktvärde ska beaktas. Det är satt till 75% relativ fuktighet. Med instickande spikar är det högst troligt att detta värde i närheten av spikarna passeras. Meningen med högsta tillåtna fuktvärde är att det inte ska bildas mikrober som bakterier och mögel, eller vid ännu högre värden rötsvamp. Om man hårdrar instickande spikar så är det en risk och inte något bra. Det kan också vara en arbetsmiljörisk.
 
Forskande Fukttekniker Forskande Fukttekniker skrev:
Det finns idag inga strikt utförda studier från Universitet eller forskningsinstitut i övrigt. Dock finns erfarenhet från praktisk utövning och fukttekniska utredningar. Nämnas ska att det från forskarhåll ansökts om att få studera frågan, fast forskningsanslag tilldelades inte, ansökan beviljades ej konstigt nog. Så brukar det vara när vissa saker inte får belysas. Det är mycket vanligt när någon ansöker om att få forska rörande mögel och hälsoeffekter. Själva teorin och det jag vill kalla fakta baseras på att solpanelerna hindrar solens värmeinstrålning mot kallvinden, som då blir svalare och tillika fuktigare.
Men vi har mer uppstickare detaljer som avluftning,avlopp etc . Där bildas mkt kondens .Vilket man kan se på många hus att virket har fuktskador av kondens eller läckande del.

Men finns inga bra lösningar utom att skruva Men se till att den endast kommer ut max 1cm. Bakom råspånt. Går nog att pensla på något inifrån om man är rädd för fukten.
Om något företag föreslog klämmor skulle jag vägra ligger och slår i vinden kan då lyfta up annan infästning av rörelser.
 
  • Gilla
patrik kristoffersson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.