Jag har i många år använt en Husqvarna Assistent för att blanda matbrödsdeg, och jag tycker inte den fungerar bra. Det blir en stor klump av degen som inte blir riktig knådad, om man inte står och pillar hela tiden på degen med nåt.
Vi har ärvt två maskiner så det finns dubbla uppsättningar av olika årsmodeller. Båda lika dåliga på att blanda deg.
Finns det någon bra maskin på marknaden?
Även med mixer och köttvarn som är det jag använder, dom fungerar jättebra på Assistenten.
/Höghus
Vi har ärvt två maskiner så det finns dubbla uppsättningar av olika årsmodeller. Båda lika dåliga på att blanda deg.
Finns det någon bra maskin på marknaden?
Även med mixer och köttvarn som är det jag använder, dom fungerar jättebra på Assistenten.
/Höghus
Redigerat:
Jag känner igen mig i ditt problem. Det finns en degkrok men jag vet inte om det hjälper. Har inte köpt någon sådan än. Funderar också på om det är bättre att köpa annan maskin.
https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/ankarsrum-assistent-original-degkrok-aldre/
https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/ankarsrum-assistent-original-degkrok-aldre/
Allvetare
· Västra götaland
· 8 928 inlägg
Alternativet är väl KitchenAids degblandare, sen vet jag inte hur kvarn och såna tillbehör funkar på dem...
Kan man nöja sig utan kvarn importerar Lilla Napoli mindre degblandare tex; https://shop.lillanapoli.se/products/famag-grilletta-degblandare-5kg-med-fast-gryta
Men då får man lägga ungefär dubbelt mot vad en Assistent kostar...
Kan man nöja sig utan kvarn importerar Lilla Napoli mindre degblandare tex; https://shop.lillanapoli.se/products/famag-grilletta-degblandare-5kg-med-fast-gryta
Men då får man lägga ungefär dubbelt mot vad en Assistent kostar...
Känner också igen mig, har både degkrok och den där rullen och för att få det bra känns det som att man måste vara där och pilla som sagt..
Har varit skeptisk till KitchenAid pga dess låga effekt, typ 300w mot ankarsrums 1500w eller nått?
Har varit skeptisk till KitchenAid pga dess låga effekt, typ 300w mot ankarsrums 1500w eller nått?
För dyr, för stor och inga tillbehör.Dan_Johansson skrev:
Men skulle ändå vilja ha en...
/Höghus
Diversearbetare
· Göteborg
· 9 470 inlägg
Bjørn Teddy Varimixer degblandare är en riktigt bra maskin. Dock utan tillbehörsuttag. Jag har en själv och degknådning fick en helt ny dimension efter bytet från tidigare maskin.
Angående effekt så anger det endast motorns effektuttag, inte kraften i verktyget. Det är stor skillnad på en en borstfri motor och en gammaldags. Ovanstående maskin har 500W borstfri motor.
Angående effekt så anger det endast motorns effektuttag, inte kraften i verktyget. Det är stor skillnad på en en borstfri motor och en gammaldags. Ovanstående maskin har 500W borstfri motor.
Allvetare
· Västra götaland
· 8 928 inlägg
Då går nog tyvärr KitchenAid bort också ...Höghus skrev:
Det finns ju typ Kenwood som också har fast bunke, och roterande krok, där man kan komma ner någon tusenlapp eller två mot vad Assistenten kostar, men frågetecknet är ju kvaliteten, vilket gäller KitchenAid med...
ska man blanda deg så gäller en sådan här eller motsvarande
alla hushållsprodukter är jämförelse skit
https://storkoksbutiken.se/degbland...-gysQe90XoymuJAlrzGE_gmKIIzHp0WAaAmV1EALw_wcB
alla hushållsprodukter är jämförelse skit
https://storkoksbutiken.se/degbland...-gysQe90XoymuJAlrzGE_gmKIIzHp0WAaAmV1EALw_wcB
Jag har degkrok men inte blivit kompis med den.
Tunnare degar med rågmjöl funkar bra, men lite torrare vetedegar är jobbiga.
Men det är väl som @electroluxaren säger, konsumentprodukterna är inte riktigt gjorda för detta.
/Höghus
Tunnare degar med rågmjöl funkar bra, men lite torrare vetedegar är jobbiga.
Men det är väl som @electroluxaren säger, konsumentprodukterna är inte riktigt gjorda för detta.
/Höghus
Kenwood från 70talet är oslagbar. Vi hade en när jag växte upp köpt 77, gjorde minst en större bröddeg (4limpor) i veckan till 95. + bullbak, korvtillverkning m.m. Efter 95 gick den inte lika frekvent men användes.
När motorn gav upp 2012 så köpte vi en beg på blocket som jag räknar med att ha många år framöver.
När motorn gav upp 2012 så köpte vi en beg på blocket som jag räknar med att ha många år framöver.
Kanske för torr deg? Degen bör ligga som ett bildäck i skålen och knådas mot väggen. Om degen blir en klumps är den troligtvis för hård.Höghus skrev:
Har både Assistent och Kitchenaid. Tycker att Kitcheaid är trevligare för mindre vardagsbak. Degar upp till 4 dl vätska fungerar bra i Kitchenaid. Assistenten fungerar bäst med 0,5-1 liter degvätska.
Min ca 25 år gamla Assistent har en motor på 400 watt. Tror att trimningen upp till 1500 watt bara är ett försäljningsknep. Även med överfull degbunke räcker 400 watt bra.
Nackdelen med Assistenten tycker jag är den separata bunken för sockerkakssmet.
Kitchenaid har en större modell för storbak.
Kenwood har bra rykte. Gäller dock att hitta rätt modell.
Ja, men ljudnivån... uj ujB Bubblaren skrev:Kenwood från 70talet är oslagbar. Vi hade en när jag växte upp köpt 77, gjorde minst en större bröddeg (4limpor) i veckan till 95. + bullbak, korvtillverkning m.m. Efter 95 gick den inte lika frekvent men användes.
När motorn gav upp 2012 så köpte vi en beg på blocket som jag räknar med att ha många år framöver.