8 963 läst · 23 svar
9k läst
23 svar
Laga mat i kakelugn?
Långkok. Elda upp en rejäl glödbädd och ställ sedan in en gryta eller annat i lämpligt kärl med lock på ett par eldfasta tegelstenar. Gulasch med märgben är en favorit. Brukar köra potatisen direkt i grytan 40 min innan den beräknas vara klar. Det går även att göra risgrynsgröt och annat på det här viset.
Mackjärn, belgiska våfflorjärn, Dutch Oven av mindre modell kanske
https://www.petromax.de/en/px-produkte/dutch-ovens/
https://www.petromax.de/en/px-produkte/dutch-ovens/
Vet ej, men funderar: Skulle insatsen tillföra något som den föreslagna blomkrukan (eller i mitt fall ett bockat galler från en hatthylla) inte klarar, då måste det vara att sätta in sin matvara på olika höjd. Alltså sidstycken med falsar som i en vanlig ugn, och ett galler eller plåt att lägga matvaran på när den gräddas. Givetvis kombinerat med någon anordning för att hålla sidstyckena på rätt avstånd från varandra.
Liknande trådar
-
Laga gräsmatta
Gräsmatta -
Varför har jag så låga drifttider? Theresienstadt Diplomat 6
Värmepumpar -
Mäta upp / Laga gjutjärnskokplatta?
El -
Hur lagar man ett glapp i hörnen mellan vägg & board när man har våtrumsmatta?
Badrum -
Ska jag nöja mig eller yttra mig? Överklagande av faktura från Lantmäteriet
Juridik