111 250 läst · 1 226 svar
111k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Nej inte på stålet utan på sidorna underViolina skrev:
Tja värmeskydd vet jag väl inte... stålet blir ju duktigt varmt när man eldar direkt under
Nu oljade jag in det samtidigt så jag eldade väl i säkert 30-40min innan jag slängde på bacon, men det var på tok för varmt
Ja.. Jag kan bara stål, dess värmelednigsförmåga och hur det reagerar när man lägger värme på det.. baka pizza kan jag intenino skrev:
Tänk lite i samma spår som här kanske.. bilderna visar hur några användare lagat mat.. och där kan man se hur objektet ifråga (Sten) placerats i förhållande till kanter o elden.. de verkar ha öppet runt kanterna.. och själva stenen i mitten ..nino skrev:
https://www.amazon.se/BBQ-Toro-pizz...show_all_btm?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews
Jag har "tillverkat" stål i halva mitt liv..Violina skrev:
Men att få värmen runt/på sidan av stålet är nog helt rätt väg att gå. Jag förvärmde stålet i säkert 20min, ev längre.
Hmm, ja när det ändå låg deg i kylen och jag skulle ensam se till att barnen fick i sig kvällsmat var det väl lika bra att fortsätta på inslagen, halvkrokig väg..
Fullt ös på ugn, varmluftsgrill 300°C, lät den uppochner vända ugnsplåten förnärmas i runt 10min.
3,5min lite drygt, och allt detta medans Bärra ligger mitt på golvet och gör sig gullig för att ev få smaka en munsbit.
Hur blev då pizzorna? Lite mindre "crust" i botten första hade kunnat vara in 30s till. Men överlag helt godkänt. 2a egna bakat och egengjord deg och inte pizzakit från Ica räknas...
Barnen kom på båda två att mascarpone inte alls var dumt, dock skulle man haft chili på för hettan.
Favoritpizzan för mig på lokal är Salame Diavolo, salami, röd chili och mascarpone, med tomatsås i botten. Avnjuts på restaurang Basta Italian som börjar dyka lite varstans i mellansverige.
Nu lovar jag att det inte blir pizzabak igen förrän tidigast till helgen
Fullt ös på ugn, varmluftsgrill 300°C, lät den uppochner vända ugnsplåten förnärmas i runt 10min.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
3,5min lite drygt, och allt detta medans Bärra ligger mitt på golvet och gör sig gullig för att ev få smaka en munsbit.
Hur blev då pizzorna? Lite mindre "crust" i botten första hade kunnat vara in 30s till. Men överlag helt godkänt. 2a egna bakat och egengjord deg och inte pizzakit från Ica räknas...
Barnen kom på båda två att mascarpone inte alls var dumt, dock skulle man haft chili på för hettan.
Favoritpizzan för mig på lokal är Salame Diavolo, salami, röd chili och mascarpone, med tomatsås i botten. Avnjuts på restaurang Basta Italian som börjar dyka lite varstans i mellansverige.
Nu lovar jag att det inte blir pizzabak igen förrän tidigast till helgen
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 578 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 578 inlägg
Hehe, blå hallen kanske kan leverera en bit från ett kantat ämne blir lite Blackstone stuk med egna lavastenar på bordet.richardtenggren skrev:
Vi är uppe på 12mm och provkör 15mm på grannlinjen till den linje jag jobbar mot, bör räcka fint, 10mm var det stål som jag lånade av gammal kollega och bakade på i söndags.
Och närmare 1300°C stämmer nog bra ur ugnarna i bandverket. Värmen slår emot en på besöksvägen.
Pizza, tre dagar i rad!!FredrikR skrev:Hmm, ja när det ändå låg deg i kylen och jag skulle ensam se till att barnen fick i sig kvällsmat var det väl lika bra att fortsätta på inslagen, halvkrokig väg..
Fullt ös på ugn, varmluftsgrill 300°C, lät den uppochner vända ugnsplåten förnärmas i runt 10min.
[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
[bild]
3,5min lite drygt, och allt detta medans Bärra ligger mitt på golvet och gör sig gullig för att ev få smaka en munsbit.
Hur blev då pizzorna? Lite mindre "crust" i botten första hade kunnat vara in 30s till. Men överlag helt godkänt. 2a egna bakat och egengjord deg och inte pizzakit från Ica räknas...
Barnen kom på båda två att mascarpone inte alls var dumt, dock skulle man haft chili på för hettan.
Favoritpizzan för mig på lokal är Salame Diavolo, salami, röd chili och mascarpone, med tomatsås i botten. Avnjuts på restaurang Basta Italian som börjar dyka lite varstans i mellansverige.
Nu lovar jag att det inte blir pizzabak igen förrän tidigast till helgen
Du är inte klok (Madicken)
Pizza är ju vanlig mat, fråga barnen om de vill ha pizza eller fisk o potatis.
Jag vet vad svaret i min familj är.
Fick tips om mozzarella till pizza idag.
https://fragstamejeri.se/
Verkar dock inte finnas i Dalarna. Men @richardtenggren kanske testat? Är du inte gästrikebo?
Jag vet vad svaret i min familj är.
Fick tips om mozzarella till pizza idag.
https://fragstamejeri.se/
Verkar dock inte finnas i Dalarna. Men @richardtenggren kanske testat? Är du inte gästrikebo?