Javisst är det konstigt? Jag tror det är undantaget som bekräftar regeln.
Mitt egenintresse i det som produceras har gjort att jag ligger lågt med märkeskommentarer.... :crysmile:
 
  • Haha
Snigla och 1 till
  • Laddar…
Har ni nåt bra tips för att degen inte ska fastna på stenen? Ganska torr deg som inte kladdar, mjöl?
 
nino nino skrev:
Har ni nåt bra tips för att degen inte ska fastna på stenen? Ganska torr deg som inte kladdar, mjöl?
Är det stenen i ugnen/grillen du tänker på??
Då är den inte tillräckligt varm. Eller så har den legat för kort tid.

Mjöl som blir bränt får en väldigt trist smak på pizzan.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
Ok hur länge bör man ha stenen i grillen innan man börjar då?
 
Du kan testa att använda durumvete när du ska baka ut pizzan. Bränner inte alls lika lätt och skapar ett naturligt glid på stenen. Har kört med det en bit över 500 grader i min Ooni utan att bränna :)
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
nino nino skrev:
Ok hur länge bör man ha stenen i grillen innan man börjar då?
Brukar skjuta på min sten. Ca 400grader brukar jag grädda pizzan på.
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Brukar skjuta på min sten.
Jag blir nyfiken som bara den, men vad menar du?

Skjuta på stenen? Med gevär? Pistol? Kanon?
 
fgo fgo skrev:
Jag brukar känna med fingret :dizzy:
[länk]
Hade inte en tanke på att man "skjuter" med en sån :rofl:

Värt att nämna för de som har plåt istället för sten, många IR-termometrar funkar inte på ren plåt, särskilt inte den länkade :crysmile:
 
Violina Violina skrev:
Hade inte en tanke på att man "skjuter" med en sån :rofl:

Värt att nämna för de som har plåt istället för sten, många IR-termometrar funkar inte på ren plåt, särskilt inte den länkade :crysmile:
Bra påpekande!
Tog bara första bästa jag googlade fram.
 
fgo fgo skrev:
Bra påpekande!
Tog bara första bästa jag googlade fram.
Jag vet detta eftersom det var en "snål jävel" som köpte såna här för att vi skulle ha på jobbet..

Kändes som det var nåt galet när det stod 76°C på den och samtidigt kände strålningsvärmen en meter bort från det man mätte på :rofl:
 
Violina Violina skrev:
Jag vet detta eftersom det var en "snål jävel" som köpte såna här för att vi skulle ha på jobbet..

Kändes som det var nåt galet när det stod 76°C på den och samtidigt kände strålningsvärmen en meter bort från det man mätte på :rofl:
Man ska aldrig snåla på verktyg...

Som en finsk sauna då;)

Dags att skapa en pizzatråd kanske?
 
  • Gilla
Violina och 1 till
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Man ska aldrig snåla på verktyg...

Som en finsk sauna då;)

Dags att skapa en pizzatråd kanske?
Inte viktiga sådana iaf :crysmile:

Ja! Pizzatråd!
 
richardtenggren
På en bättre termometer så kan man ställa in emissionstalet för att få en noggrannare mätning, det har tidigare tipsats om att använda eltejp då den har typ 0,95 vilket brukar vara standard för enklare irtermometrar.
Detta är ju dock olämpligt vid högre temperatur ;)
Men temperaturen på stål bedömer väl proffs utifrån dess färg?

Jag har ju inte hunnit testa att baka någon egen pizza, men har köpt hem mjöl från Loka brunn(?) efter tips här eller på feber.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.