A
Jag blir galen. Har prövat Mrs Cheng, Pearl River och många andra märken av soja, både glas och plastflaskor. Det droppar och tom skvätter när man stänger korken eller skruvar på locket. Det blir kladdigt överallt. I kylen blir det svarta ringar efter flaskan....


Är jag dum i huvudet eller finns det nått trick för detta? :mad:
 
ClasseClas
Tricket är att köpa Kikkomansoja och istället för att slänga "plastpluppen" under korken så skär du ett kryss i den. För att få ut soja så räcker det inte med att hälla utan man måste man knacka lite grann på flaskan. Du funkade bra när kidsen var små för de lyckades ibland att hälla nästan en hel flaska i maten.

För kinessoja kan du återanvända Kikkomanflaskorna.
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
C
Erik_Hansson skrev:
Jag blir galen.
Ha ha, huvudet på spiken! De måste ändrat något med locket på senare tid - tycker det funkade bättre förut. Men bäst var det ju med skruvkorken. Typisk försämringsförbättring.
 
SE_SS_150ml_disp_01.jpg

Kör med den och upplever aldrig något skvätt!
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
Hemmakatten
Jag har en sådan där liten Kikkoman-flaska. Köper Kikkomansoja på 1-litersflaskor (billigare) och fyller på den lilla vid behov.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.