Jag har fått låna en Le Creuset fonduegryta av en kompis och blev tipsad om att köpa löjligt dyra engångskassetter med brännargelé för att hålla värmen vid bordet. Han tänkte nog inte på att det fanns en påfyllbar brännare i brännarhållaren. " - Jaha!?" blev reaktionen. :D

Den är misstänkt lik brännaren i ett vanligt Origo-kök. Samma uppbyggnad så att säga. Bra då jag har en hel dunk med bränsle hemma.
Någon som har testat med spritköksbränsle eller kanske vanlig T-röd i den här brännaren?

(Le Creuset har ingen information på hemsidan, för övrigt)
 
Har ingen erfarenhet av just den brännaren, men har sett exempel på någon ny miljövänlig variant av T-röd som säljs till friluftskök t ex Trangia, men som sotar något infernaliskt.
 
P
Vi kör hederligt gammal t-röd
Varför skulle det inte funka?
 
Tack för tipsen! Varken brännaren eller brännarkasetterna till Le Creuset orkade "hålla grytan kokande". Trots att den kom glödröd direkt från spisen. Halvfull med buljong för köttfondue. Helt kass. Kräver en gasbrännare om det skall fungera.
 
Metatabletter kanske funkar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.