Medlem
· Nuevo Estockholmo
· 3 527 inlägg
Grillad oxfile med potatisgratäng och pepparsås.
När det vankas grillat hinns inte fotografering med innan maten är slut😜
Gott nytt år!
När det vankas grillat hinns inte fotografering med innan maten är slut😜
Gott nytt år!
Räktoast till förrätt och fläskfilé med hasselbackspotatis med smörstekta sparris till.
Kidsen överraskade med efterrätt....chokladpudding 😄
Till lunch var vi o grillade korv i skogen.
Korven grillades över tillsågade stumpar av 28x120 spontat grangolv.
Kidsen överraskade med efterrätt....chokladpudding 😄
Till lunch var vi o grillade korv i skogen.
Korven grillades över tillsågade stumpar av 28x120 spontat grangolv.
Krilleman
Husspekulant Plumber
· Södermanland
· 16 445 inlägg
Krilleman
Husspekulant Plumber
- Södermanland
- 16 445 inlägg
Dåligt med bilder men här blev det helgrillad fläskfilé med hasselbackspotatis, grönsallad och hemmagjord bearnaise.
Grillat har ju en tendens att slinka ner fort innan bilder tages precis som hantverkare1 skriver... Men det kanske har med yrkesvalet att göra?!
Grillat har ju en tendens att slinka ner fort innan bilder tages precis som hantverkare1 skriver... Men det kanske har med yrkesvalet att göra?!
Tog inga bilder men lagade mat till ett sällskap på 14 personer.
Huvudrätt var fylld bakpotatis tillsammans med varmrökt oxfilé
Filén tog 6h att röka.
Detta serverades med vitlöksslungade sockerärtor och vanlig sallad.
Avslutade med en lätt citronfromage
Huvudrätt var fylld bakpotatis tillsammans med varmrökt oxfilé
Filén tog 6h att röka.
Detta serverades med vitlöksslungade sockerärtor och vanlig sallad.
Avslutade med en lätt citronfromage
Här blev det...
Förätt: gratinerad kräfta med grillad kammussla
Huvudrätt: rådjurssadel brässerad och tillagad i ugn på låg temp med jordärtskocks puré samt tillbehör
Efterrätt: Creme Brule med björnbär
Vin: Buena Vista Chardonnay till förrätt / Seghesio Sonoma Zinfandel till Huvudrätt och dubbel-espresso och vatten till efterrätt samt en Arbeg Supernova som avslutning 😁 snart blir det Champagne à Palmer & Co till tolvslaget...
Gott nytt år på er 🎆
Förätt: gratinerad kräfta med grillad kammussla
Huvudrätt: rådjurssadel brässerad och tillagad i ugn på låg temp med jordärtskocks puré samt tillbehör
Efterrätt: Creme Brule med björnbär
Vin: Buena Vista Chardonnay till förrätt / Seghesio Sonoma Zinfandel till Huvudrätt och dubbel-espresso och vatten till efterrätt samt en Arbeg Supernova som avslutning 😁 snart blir det Champagne à Palmer & Co till tolvslaget...
Gott nytt år på er 🎆
Vi hade en 8 rätters middag med 3 förrätter, två varmrätter och 3 desserter.
1:a förrätten var kokta räkor.
2:a förrätten var halva jättestora gratinerade havskräftor med smör och vitlök.
3:e förrätten var vongolemusslor kokta i vin, vitlök och charlottenlök
1:a huvudrätten var perfekt stekt bit torsk med en gratinerad majsbrödstopping med örter och vitlök. Små grillade potatisar till.
2:a huvudrätten var filodegsinblandad fläskfilé med pesto och spetskål.
1:a efterrätten var Creme Brulé med simmig kolasås och kanelglass
2:e efterrätten var en tiramisu-liknande skapelse
3:e efterrätten var en mäktig chokladkaka med kördbärssås.
Drycken genomgående var vitt vin.
Vi började äta vid 8-tiden och var klara lagom till innan nya året och ett par glas champagne. Och nej, jag lagade inte maten själv utan vi satt på en familjerestaurang i Lissabon och njöt även av två kvinnliga fadosångare och en man på portugisisk gitarr och en på akustisk gitarr.
1:a förrätten var kokta räkor.
2:a förrätten var halva jättestora gratinerade havskräftor med smör och vitlök.
3:e förrätten var vongolemusslor kokta i vin, vitlök och charlottenlök
1:a huvudrätten var perfekt stekt bit torsk med en gratinerad majsbrödstopping med örter och vitlök. Små grillade potatisar till.
2:a huvudrätten var filodegsinblandad fläskfilé med pesto och spetskål.
1:a efterrätten var Creme Brulé med simmig kolasås och kanelglass
2:e efterrätten var en tiramisu-liknande skapelse
3:e efterrätten var en mäktig chokladkaka med kördbärssås.
Drycken genomgående var vitt vin.
Vi började äta vid 8-tiden och var klara lagom till innan nya året och ett par glas champagne. Och nej, jag lagade inte maten själv utan vi satt på en familjerestaurang i Lissabon och njöt även av två kvinnliga fadosångare och en man på portugisisk gitarr och en på akustisk gitarr.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat: