Du kan inte koppla på dig på ett avlopp eller takavvattningsrör?
 
Nä tyvärr har jag inga takavvattningsrör i marken där. Avlopp skulle kanske fungera, dom rören går på andra sidan och kanske om jag ställer avfuktaren på något högt att jag får ett fall dit. Ska kolla.

Om jag nu kopplar på ett avlopp, skulle ni bara borrat hål och i med slangen och tätat?
 
Uppdatering:

Startade med ca 95% RH

Nu 15 timmars drift;
84% RH tömt ca 8 liter vatten
 
Någonting knas med min simpla Hygrometer, eller rättare sagt termometer med RH. När jag kollade nyss låg den på dryga 60% RH och det kan inte stämma efter 1 dygn. Tryckte på reset och vips 82% RH.

Lite senare kollar jag igen, står på 82% och jag provar reset igen och vips är det 92% RH...

All kondens i trossbotten och på rör är iaf borta nu, så det är på rätt väg!

Vilken hygrometer rekommenderas? Ett krav är trådlöst
 
Jag har testat sensorn som Clas och Kjell säljer som funkar till tellstick. Den som Kjell säljer upplever jag som den bättre. Har dragit kabel för att sätta upp ett 1-wire nät så på sikt kanske det blir en logger 2020 eller liknande.
 
Det lutar åt en Oregon, den verkar vara flitigt använd även av firmor som pysslar med fukt.
Den internetkopplade varianten verkar spännande men jag är lite för gammaldags för det haha, trots att det lockar och en tellstick kan göra en hel del...

Ang krypgrunden och mina RH värden så kan jag meddela att min Woods DS15 har gått på max effekt sedan 16.00 i onsdags och nu fredag 20.00 har RH kommit ner ända till 62%!(y)

Jag har faktiskt lite svårt att förstå att allt jobb visar sig ge så pass bra resultat som det verkar ha gjort, om nu inte min temporära hygrometer visar galet fel. men den verkar ha lagt sig stabilt nu.

Faktiskt så glad att jag ska beställa en bil med grus, nu när man ändå har fått mersmak för grävning... Hahah!
 
  • Gilla
RSRC
  • Laddar…
Jag kör också med en Oregon, med tre trådlösa sensorer. Den verkar fungera bra, men jag har ju inte så mkt att jämföra med. :)
 
Blir till att besöka Clas Ohlson imorgon och köpa en Oregon med 3 trådlösa sensorer!

SirMaggot; Vet du om man kan ställa mögellarmet på den? Står att det larmar på 60% vilket jag tycker är lite väl lågt att larma på och man vill ju inte ha något pipande hela tiden. Men ljudlös borde väl finnas att ställa in på den =)
 
En liten fråga. Hur noga är det att få bort allt organisk material om man ska lägga en plastfolie över o sen fylla på med lite singel? Rev i helgen en ubyggnad som skall ersttas av en ny men när jag tog bort det befintliga golvet och trossbotten så låg det en massa brädbitar spån och annat på marken. Måste allt detta bort eller kan man fylla på med grus för att jämna av och sen plastfilm? Annars måste marken typ dammsugas
 
Så rent från material som möjligt...tolka det hur du vill :) Stänger du in nåt under plasten så kommer det ju garanterat att utsättas för mögelangrepp, men sedan hur DET påverkar miljön i resten av grunden kan man inte säga.
 
Mögellarmet består av en blinkande ikon på panelen, tror inte det går att påverka den alls, men som tur är så är det ingen ljudsignal, då hade panelen åkt i soporna för längesen :)
 
SirMaggot skrev:
[länk]
är prisvärd och visar rätt
Hur gör man för att logga värdena med denna sensor?
Jag menar lagra värdena med jämna tidsintervaller så att det går att titta på efteråt.
Måste man bygga nåt själv eller finns det modeller som har nån sorts minneskort eller liknande?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.