Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
I onsdags kläcktes fem nya kycklingar.
Inte världens lättaste att fånga på bild och med skärpa.
Men här är tre av dem, tillsammans med en av sina mödrar
Och det två veckor äldre halvsyskonet (samma far) har nu lyckats ta sig upp på en sittpinne tillsammans med mamma.
Men det är varmast och tryggast under mammas vinge
PS
Så här blir det när man försöker få med alla fem kycklingarna
Inte världens lättaste att fånga på bild och med skärpa.
Men här är tre av dem, tillsammans med en av sina mödrar
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och det två veckor äldre halvsyskonet (samma far) har nu lyckats ta sig upp på en sittpinne tillsammans med mamma.
Men det är varmast och tryggast under mammas vinge
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
PS
Så här blir det när man försöker få med alla fem kycklingarna
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
De äldsta äggen vi har i kylen nu är från den 12/5, så frukostäggen i morgon är alltså en vecka gamla.
2011, vårt första hönsår, värpte de 148 ägg och vi ville inte ha några kycklingar då.
2012 värpte de 239 ägg och 22 kycklingr kläcktes.
2013 värpte de 661 ägg och 31 kycklingar kläcktes.
Och att skala ägg som är några dagar gamla är inga problem alls.
Det där som ibland händer med "köpeägg", att halva vitan följer med när man skalar förekommer inte.
Vi äter rätt mycket själva, och har sålt en del, skänkt bort till folk i närheten och till släktingar och bytt mot annat, som t.ex. växter.
Så vi tar med en kartong ägg i stället för en blombukett när vi träffar folk
2011, vårt första hönsår, värpte de 148 ägg och vi ville inte ha några kycklingar då.
2012 värpte de 239 ägg och 22 kycklingr kläcktes.
2013 värpte de 661 ägg och 31 kycklingar kläcktes.
Och att skala ägg som är några dagar gamla är inga problem alls.
Det där som ibland händer med "köpeägg", att halva vitan följer med när man skalar förekommer inte.
Vi äter rätt mycket själva, och har sålt en del, skänkt bort till folk i närheten och till släktingar och bytt mot annat, som t.ex. växter.
Så vi tar med en kartong ägg i stället för en blombukett när vi träffar folk
va nyfiken och sökte på hönsraser. kanske inte komplett lista dockpelle242 skrev:
http://hons.ifokus.se/articles/51515715ce12c43c680000cc-honsraser-lista
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
Titta nästan längst ner i listan så hittar du Åsbohöns.SBH skrev:
Det är en gammal lantras från nordvästra Skåne, och vi har en registrerad genbank.
Äggen är lite mindre än köpeägg, ca 40 - 55 gram.
Men gulan verkar vara samma storlek som hos större raser, det är bara mindre vita
Pannkakor och omeletter blir vackert gyllengula och smakar himmelskt.
Hönsen går helt fritt, men håller sig inom en 50-metersradie hemifrån ungefär.
Och som sagt:
Har ALDRIG haft några problem med svårskalade ägg.
Den som vill ha bevis kan lämna sin mailadress så skickar jag ett veckogammalt ägg
Här är en stilstudie från förra sommaren. Hönorna ruvar och fostrar gärna två och två.
Och Nisse håller koll och talar om var godsakerna finns:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg
Det har jag aldrig provat.SBH skrev:
Varför i hela humhum skulle jag ta och koka det senaste värpta ägget?
Som vanligt gäller first in first out.
Hur gamla tror du förresten att äggen på ICA är?
De är nog långt ifrån "sprillans nya". Eller menar du bara "nya från affären"?
du verkar ha många. så jag förstår att du inte tar dom nyaste.KnockOnWood skrev:
nä, jobbade hos en bonde. han hade några höns. och jag fick testa några tim gamla ägg. va inte mycke ägg på min ägg å kaviar macka.
Grundstött
· Halland
· 28 355 inlägg