Bamsefar skrev:
Sådär då är PLEG bort ur bilden totalt - yiha!

Precis hämtat min HC2 - skall bli kul och se om gräset är grönare på andra sidan bäcken ;-) Skall bara flytta min +20 fibaro puckat och hej å hå sensorer - mycket är det som skall läggas in. Lär ta rejält med tid innan allt som tidigare var automatiserat blir som det var innan allt detta. Det är utmaningen som gör att man växer!

(kan tyckas drastiskt, men sorry den där formen av license tvång är utanför vad jag accepterar - skadan är gjord helt enkelt, och därmed punkt)
Kan förstå att du blir förbannad, men inte blir väl en HC2 billigare än PLEG/PTLS-licenser?
Men det skall bli kul att följa din resa. Du om någon kommer att ha mycket erfarenhet från de båda systemen - obetalbart. Hoppas vi snart får se en ny tråd "HC2 in da haus - Hemautomation" :)
 
Nu hände det igen efter att jag installerat en fibaro dimmer. Stängde ner Veran körde på batteri som man skall göra medans jag inkluderad pucken. När jag startade upp Veran igen så mountade den inte usb stickan för Veraloggning men konfigen för dm fanns dock kvar. Nej blir till att fixa loggnign till NASen i kväll. Kan man få veran att oxå logga till nas?

USB hubben och stickorna ha funkat bra i 1v har dock inte startat om Veran något. Är det vid omstart som den kan tappa stickorna eller när som?
 
vespaman skrev:
Nä, det är Greenwave som kör någon egen variant på energimätningen tror jag. Visst kan det gå att få till, det finns även folk som hävdar att det funkar på Veran. Jag tillhör inte dom.
Jag tror inte att man ska hoppas på att detta fixas, vi är några som har haft denna i några år. Orsaken är att Greenwave är hemliga med sina grejjor och släpper inte data till mcv.

Överhuvudtaget är greewave prylarna lite speciella med sin "rumsratt" osv. Inte helt z-wave.

Men den är billig som sagt.
Ja det e ju en billig produkt me tanke på va man får.. Även om det bara e ON/OFF som funkar, Skall ringa å kolla me fortum i morgon om det går att Köpa från dom... Å kolla dagspriser, För det står inga priser på deras sida..
 
Jag har 3st 20W (4x5W) 500mA LED slingor i vardagsrummet vars drivare är sekundärdimrade 1-10v. Det verkar ju inte finnas någon bra lösning för 1-10v så jag letar nya drivare som kan primärdimras. Den enda jag hittat som klarar 20+ W är denna: http://www.eldirekt.se/belysning-lampor/tillbehor/designlight-led-driver-500ma#.UxNjX0JdV_c Andra förslag? Lite dyrt tycker jag.

Sen undrar jag om man borde kunna använda S2 på fibaros dimmer i vera? Måste man använda ngn plugin kanske?

Vad kör ni för inställningar på era Aeon 4in1 i Vera? Min uppdaterar aldrig trots usb-strömmatning.

Fungerar era flood och smokedetektorer i Vera? Mina kan anslutas men de larmar ej när de borde. De piper men de löser ej ut i Vera. De har dykt upp som rörelsedeckare. Tempgivare syns i flood sensor men inte i smoke. Tempen ändras heller aldrig...

För info så har jag testat Stellaz termostat för att styra en fjärr-till-luft-värmeväxlare. Tyvärr kan man inte i veran f.n ställa om den till direktstyrning, dvs ej termostatstyrd, vilket gör den oanvändbar för mig för närvarande då den sitter på en nollgradig vind. Den måste kunna direktstyras från givare i vardagsrum, och enheten klarar det, men man kan inte ställa in det i Vera

Fått upp 8 fibarobrytare/dimrar i helgen men det finns lite kvar att jobba med som ni hör
 
Redigerat:
Sådär, ca 48h efter att HC2 flyttade in hos oss så är nu samtliga enheter flyttade över till HC2 från Vera Lite. Det var ju en intressant händelse kan jag säga. Först måste man exludera dom från Vera'n och sedan inkludera dom i HC2. Den delen i processen var väl okej, bara förbannat mycket som är dolt i bostaden om jag så säger - att vara utan att synas kan man också säga...! Men i princip har det gått mycket smidigt, det enda jag stött på är att min enda Fibaro FGS-221 (2*1.5kW) meddelar att "S2" ej är konfigurerad. Vet dock inte om det påverkar - har inte märkt något direkt...

Det jag såhär långt kan säga är att HC2 är brutalt mycket rappare, Vera - sorry men den är då 17on inte i närheten. Och inte låser den firefox webläsaren heller (Vera'n låste alltid Firefox "not responding" i några lägen som gjorde jobbande utmanande helt enkelt). Skönt också att HC2 rakt ut stödjer mycket som krävde PLEG i Vera. Faktum är att jag tror mig klara av att lösa exakt allt utom en liten pyttedetalj i HC utan någon micklande: Verifiera att någon är hemma genom Ping mot mobil går inte i HC2 - kommer kräva lite mera innan jag får det att fungera. Jo just det, Google calender stöd finns inte heller - det kan jag dock leva utan, det var kul å testa och himla flexibel lösning jag byggt men den var också beroende av att google alltid fanns till... Vilket i ett läge visade sig inte fungera och då mina damer och herrar f*uckade systemet upp sig rejält... *garv* komma hem till det var kul...

Så såhär långt, innan jag fått några större scener på plats (jag har bara en för hallen just nu, som jag ligger och testar med för övrigt) är över förväntan. Mycket stort steg fram i utvecklingen. Det är klart, den nyss annonserade HC2 Lite vore säkert mera ekonomiskt vettig än en fullblåst HC2 - och som Qunaki skrev: Det hade ju varit billigare att betala license - bara det att jag inte gillar stilen som RTS gjorde det på, och då har jag allmänt inga problem att öppna plånboken...!

Så jag är nöjd idag - kom igen om en vecka :wow:
 
  • Gilla
swoosh och 2 till
  • Laddar…
@Bamsefar
Skall bli kul att följa utvecklingen. För handen på hjärtat Vera är ett segt billigt skit, jag är inte nöjd.
Men hur fungerar integration mot Larm, Sonos, RFXtrx433mzh, Aurdion mm?

DSC-larm på väg in. Valde det för att det går fult ut att intregrera med Vera.
För Sonos del tror jag det är på g.
RFXtrx (har jag inte idag), detta känns som en bra lösning för billiga tempsensorer
Aurdion?

Vera köpte jag i princip för att komma igång. Väntar som andra spänt på typ PRO (men det lär väl inte hända).
HC2 ja varför inte, men kanske en ny inlåsning.
Raspbery eller på en NAS med något öppnare system.
Fy tusan vad svårt det är att välja.

Men jag är impad att du blev förbannad och redan är igång med nya systemet. Kanske du en dag får säga välkommen till kubben.
 
Tusan håller på att bli tokig. 1 st Philio PAN04 2x1,5.

Info:
De har de nya Z-wave chippen 400/500 som skall var snabbare (och den verkar verkligen rapp).
Chippen skall ha 50% bättre räckvidd, 67% lägre strömförbrukning, 250% snabbare data, samt 400% med lagringskapacitet (alla param Fibaro har har ju fått plats vad jag vet)
Den kommer in som 4 enheter (en för mycket). En moder (här visas watt för båda), en som styr båda brytarna (precis som modern = meningslös), En för S1, en för S2 (dessa visar inte watt var för sig).
De har ställbar watt-varnare samt skydd mot överbelastning.
Param 1 Watt tidsreport 2byte, unit 5sek (defaukt 720) 5x720=3600=1h
Param 2 kWh rapport 2byte, unit 10min (default 6) 6x10=60=1h
Param 3: 1byte, 1 = styr båda brytarna (default 1) 2 On relä 1, 3 on relä 3
Param 4: 1byte, edge or pulse mode, (default 1) 1 =edge mode 2=pulse mode 3= Edge-toggle-mode
Param 5: Tröskelvärde watt warning, 2byte, unit 1w (default 1500) 1-5000
Param 6: Tröskelvärde kWh varning warning, 2byte, unit 1kWh (default 10000) 1-10000

Param 4 har jag satt till puls (vet inte vad Edge toggle mode betyder)
Param 3 fattar jag nog ej (kan var att stänga av en brytaren), för jag har inte ändrat och S1 och S2 fungerar som var sin.

Nu till problemet:
Installerade den för utelampan och för trappen. Problemet är att trappen har en trappkoppling. Såg till sist att det tom. står att PAN6 och PAN4 är 1-WAY-switch och att de kommer med en 2-way PAN07 i framtiden.
Men med vanlig logik borde philion inte veta om en bakomliggande trapp-koppling. Men det är tydligen jag som drar det korta strået i denna omgång. Jag började när det var ljust ute (och nu får jag ge upp). Blir tusan gråhårig på kuppen av denna. Den vägrar att låta mig koppla in en brytare till (trappkoppling). Antingen slocknar den själv, eller så går det bara att släcka och inte tända igen (den andra brytaren fungerar perfekt). Problemet är att med pulsbrytning, borde den inte ens känna till det utan vackert tända på pulsen. Men tydligen är det någon krypström jag får och det vägrar helt enkelt funka.

Principskiss.
. . . . . . . . . . . . .. |
. o---------------o . L
/ . . . . . . . . . . . .\
X . L . . . . . . . . . S
. . . | . T . . . . . . /
___|__|______/____
|N L No1 No2 S1 S2|
| . . . . Philio . . . . . . |
|_____PAN04_____|
Nolla och S2 och lite annat ej inritat, T är lampa, X är inget alls i bryttaren o---o är mellanledaren mellan brytarna. Detta här skulle i princip fungera, men det bara ballar ur. Tar jag bort mellanledaren så funkar det, men slingan är ju död annars så Philion skulle inte veta vilken brytare som triggat..
Nu får den hamna uppe i badrummet (tur jag inte köpte fler). Fibaron fungerar ju på båda hållen, men här skall man ha olika - beroende på trapp eller inte - jisses.
 
Redigerat:
NorthQ har ett batteripack nu som verkar mata genom samma port som sensorn. Någon som vet känner till ett sätt att koppla in en 3v adapter den vägen? http://northq.com/northq-battery-pack/
 
@ jan_banan

Vet inte hur matningen ser ut men vill man få ut högfrekvent mätning från NorthQ så räcker inte två aa batterier långt och då kan denna batteripack nog vara en bra lösning. Jag har tänkt en annan lösning och det är att koppla en extern spänningsförsörjning på batterikontakterna. Men så kom jag på att jag gärna ville få till en batteribackup ifall strömmen går (jo jag vet att det inte finns något att mäta om strömmen går men vill ändå få till en backupfunktion) så lösningen blir att använda en batteriladdare med övervakning, installera batterierna i laddaren och koppla in på batterikontakterna i NorthQn, har beställt AAA till AA adaptrar för att lättare få till kopplingen i NortgQn. Om detta blir bra återstår att se för jag väntar på både NorthQn och batteriladdaren och adaptrarna.
 
  • Gilla
Freddan101
  • Laddar…
Nån mer som har haft problem med Fibaro door sensor? Köpte 2 st varvid den ena inte vill funka som den ska.
Det funkar att inkludera den och exkludera den i HC2 men efter man inkluderat den så börjar bara den blåa leden att pulsera sakta och kommer ingenstans.
Har provat att hårdressetta den och den delen verkar inte heller funkar har provat med 2 olika magneter också för att vara på den säkra sidan.
 
MA007 skrev:
@ jan_banan

Vet inte hur matningen ser ut men vill man få ut högfrekvent mätning från NorthQ så räcker inte två aa batterier långt och då kan denna batteripack nog vara en bra lösning. Jag har tänkt en annan lösning och det är att koppla en extern spänningsförsörjning på batterikontakterna. Men så kom jag på att jag gärna ville få till en batteribackup ifall strömmen går (jo jag vet att det inte finns något att mäta om strömmen går men vill ändå få till en backupfunktion) så lösningen blir att använda en batteriladdare med övervakning, installera batterierna i laddaren och koppla in på batterikontakterna i NorthQn, har beställt AAA till AA adaptrar för att lättare få till kopplingen i NortgQn. Om detta blir bra återstår att se för jag väntar på både NorthQn och batteriladdaren och adaptrarna.
Det lutar åt att jag köper likadana adaptrar och strömförsörjning. Har trefasuttag i elskåpet så jag sätter på en enfasadapter och någon mobilladdare.
 
Ang loggning av dataMine till en NAS. Lyckas mounta ett share på min Synology men skulle helst ha loggningen i en sub folder. Får det inte att fungera. Tips?

Edit: Funkar varken i pluginet eller om jag sshar till VL
 
Redigerat:
Märkte ett konstigt fenomen på veran när jag labbade med USB hubben. När jag har usb hubben inkopplad och gör veran strömlös så blinkar alla lysdioder i veran? Så fort jag kopplar ur usb kabeln från hubben eller gör hubben strömlös så slutar lamporna att blinka i veran. Kan det vara min usb hubb som ställer till det för veran så att han tappar usb stickorna? Någon annan som sett något liknande?
 
jan_banan skrev:
Ang loggning av dataMine till en NAS. Lyckas mounta ett share på min Synology men skulle helst ha loggningen i en sub folder. Får det inte att fungera. Tips?

Edit: Funkar varken i pluginet eller om jag sshar till VL
Hittade precis denna tråd om loggning till NAS kanske kan hjälpa?

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,16452.15.html

Har själv inte hunnit fixa min än.
 
Tack för tipset men ingen som körde mot undermapp vad jag kunde se. Har dock sett en printscreen tidigare i tråden där någon gör detta men jag ger upp tillfälligt och skapar ett dedikerat share ist. Ska bli kul att få loggning på förbrukningen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.