vespaman skrev:
Saknar själv decimaler i vissa sammanhang, men kör mest 1-wire sensorer nuförtiden (via Brühltech GEM).
Sett i tråden tidigare om din Brûtaltech, den verkar ju grym (läs brutal :). Men givet om även jag gillar när det är trådat, så finns det ju tillfällen/ställen där trådlöst är enklare att få till.
Känns som du fått dra en jäkla massa tråd bara för att nå ut till en massa olika platser. Renoverar man hela kåken är det ju enkelt att planera, men här där allt redan är fix känns det inte lika skoj att riva. Hela Brütaltech-grejen verkar vara perfekt för nybyggen/totalrenoveringar etc. (eller så har jag bara fått det för mig).

Funderar själv på att fälla in kabel bakom taklisterna (lågspänning), men vet ju samtidiga att jag då kommer att få måla om stora ytor...
 
Qunaki skrev:
21 gr kan ju vara allt mellan 20,6 eller 21,5
Hej. Jag ska vara den som är den.
Nej, 21 grader är allt som är mer än, eller lika med, 20,5 och mindre än 21,5.

Tack för mig :)
 
stefancrs skrev:
Hej. Jag ska vara den som är den.
Nej, 21 grader är allt som är mer än, eller lika med, 20,5 och mindre än 21,5.

Tack för mig :)
.. och hade du nu läst tråden istället för att märka ord så hade du insett att allt mellan 20,1 till 21,0 blir 21 grader i Vera. Vilket är ännu tokigare än 20,6-21,5 (vilket också då blir fel i din värld för man skall använda . som decimal).
 
Qunaki skrev:
Men Heks arduinos, hur kopplas dessa in emot Veran (har nog läst det, men glömt bort hur)?
Får kanske börja snegla ditåt, för det var ju en massa fräckt han fixade med dem.
En arduino kopplas till Vera via usb och den agerar gateway. De andra mäter eller styr olika saker och skickar meddelanden till gatewayen. De små radiomodulerna som kopplas til arduinosarna använder 2.4 Ghz. Det är ett kul projekt!
 
Akahigi
Qunaki skrev:
Allt beror ju på hur du sätter upp det. Men om jag fattar dig rätt så, stänger du av belysnigen för att se på film. Sedan kommer en scen ex kl 23.00 och släcker. Det händer då ingenting, för lamporna är ju redan släckta.

Utöver det kan man sätta upp parametrar som hindrar att något skall hända. Tyvärr är detta lättare sagt än gjort i vissa fall. HC2 och Zipabox har lite bättre logic för enklare saker (If/Then/Else och AND), i Veran finns inget sådant, bara OR utan att börja koda. Men å andra sidan har Veran några plugin (som användarna skrivit) som gör allt vad du vill möjligt (PLEG och PLTS blir din vän).

Exxact-brytare finns ju både med fyrkantiga och runda knappar (runt om du nu gillar den stilen).
Det finns även puckar (utan z-wave) att sätta bakom en vanlig brytare.

Men det jag ser som största problemet framledes är ju att glödlampan försvinner, halogenen är inte heller så energieffektiv. Lysrörslampor kan (normalt) inte styras. Kvar blir dimbara led. De är då med 1-10V styrning och man får välja Fibaros RGBW-puck. Eller finns de dimbara med E27/GU10 etc., de är då dyrare än ej dimbara. Den dimbara E27-led jag har börjar väsnas när man dimmar ner den till mindre än 50-60%. Så jag ser nog mest att man skippar dimmers på de flesta ställen och anpassar vad man vill ha i styrka från början (för handen på hjärtat så dimrar då inte jag så ofta).
Halogen funkar. LED kan man köpa när tekniken fungerar och är prisvärd (om fem år). Men jag dimmar också ofta.
 
Vad är bästa device för att öppna/stänag garageporten? Min dörr jobbar med impuls via remote eller återfjädrande brytare. Ett tryck öppnar, låter man den öppnas helt kommer nästa tryck att stänga. Men trycker man innan porten öppnats helt kommer det innebära att den stannar i halvöppet läge. Samma vid stängning.

Magnetsensor längst ner på porten/väggen och en infälld brytare bakom väggbrytaren? Eller ska man gå på en roller shutter?
 
Qunaki skrev:
.. och hade du nu läst tråden istället för att märka ord så hade du insett att allt mellan 20,1 till 21,0 blir 21 grader i Vera. Vilket är ännu tokigare än 20,6-21,5 (vilket också då blir fel i din värld för man skall använda . som decimal).
Jag läste hela tråden i julas. Men det är inte rimligt att begära att någon ska läsa hela den här tråden. Men vad sjukt att Vera inte avrundar eller trunkerar normalt, så både den jag märkte ord på och jag hade fel relativt hur det faktiskt är i en Vera. Sick. Och nej, kommatecken är helt korrekt som decimalavskiljare i Sverige.
 
Någon som sett en klockradio med tex binär utgång så man kan koppla in det till z-wave?
 
Kan man med Fibaros insatsbrytare styra ingångarna med 12v, och köra 230v på utgångarna? Hur ska den kopplas i sådana fall?
 
... och entusiasterna också för den delen.
 
Syversen skrev:
Jag har 15 fibarodimmrar hemma och ingen av dem har uppvisat det du beskriver. Man kan sätta en parameter som anger ändvärden för dimningen, t.ex. om man inte vill att det skall gå att dimma upp till 100%, men från fabrik skall dessa inte vara satta, åtminstonde inte på de jag köpt.
Suck. Jag får gå både till optikern och till hjärndoktorn på måndag. Jag hade ju lyckats med konststycket att koppla min monostabila brytare så att den var NC (dvs. kretsen sluten när jag inte tryckte på min brytare och öppen när jag tryckte på brytaren).
Det ger ett märkligt resultat kan jag berätta för den som undrar... :)

Bilden visar rätt koppling i grönt och lätt hjärnblödningskoppling markerad i rött....

DSC_0812.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.