Har hittat lösningen på min fråga tidigare om att kunna ha widgets i android.
Först måste ni ladda ner Zhouse Home Control från play store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zhouse.vera

Sen behöver ni även hämta Zhouse Electric Widget:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zhouse.vera.widgets&hl=sv

Har bara testat på en lampa jag har och det funkar kanon, just att se status och man kan även klicka på widgeten för att välja on/off eller dimmernivå. Vet inte hur mycket batteri det tar från telefonen, men det kan vara värt att testa iaf. :D
 
Tar mina första stapplande steg på riktigt i området av Z-wave och skall beställa en VERA 3. Första användningen blir att hantera lite takfotsbelysning (kommentera gärna mina funderingar där också ;) ) men skall passa på att beställa någon plugg samt och någon Fibaro insatsbrytare för att lära mig.

Det jag funderar på vad som är bäst FGS211 (1x3kW) eller FGS221 (2x1,5kW)...dels för labb-syfte men såklart att vara användbart i riktig installation. Antar att 2x1,5kW kan vara perfekt när man styra ett dubbeluttag separat. Dessvärre är jag tveksam om mina nuvarande Eljo Trend vägguttag klarar det.

Vad skulle ni råda till 1x3 eller 2x1,5? (kan nog komma att ha nytta av båda typerna men för att få en kick i rätt riktning ;) )
 
För vägguttag säger jag 1x3. 2x1,5 är för lite om man kopplar in lite mer krävande saker i uttaget..
T.ex en dammsugare på 1800-2000 W.
 
Någon som vet hur man får PLEG att trigga iväg en http request? Dvs jag vill starta min squeezebox boom via vera lite genom att sända en http sträng från Veran. Jag har scener som gör detta men hur trigga en scene från Vera'n?
 
zuper skrev:
För vägguttag säger jag 1x3. 2x1,5 är för lite om man kopplar in lite mer krävande saker i uttaget..
T.ex en dammsugare på 1800-2000 W.
Jo det håller jag med om men vill man överhuvudtaget sätta dammsugaren i ett Z-wave kontrollerat uttag; vad blir nyttan menar jag?! (notera att jag är newbie och argumentera gärna ;) ). En dammsugare eller liknande är väl inget man vill/behöver styra med intelligens. Vill man dammsuga så trycker man på knappen på dammsugaren ;)
Jag har t.ex. ett dubbelt vägguttag som normalt är kopplat till ett vitrinskåp som jag aldrig orkar sätta på samt julgransbelysning vid denna period....så kan jag tänka mig att varje singel-uttag skulle ha sin egen styrning via 2x1,5kW men jag tror jag då skulle behöva byta vägguttag så att separera dessa.

För visst kan man styra dessa 2 utgångar på 2x1,5 individuellt i VERA?
 
Ja de går styra individuellt i Vera. Det behöver inte vara en dammsugare, ta en kraftig Avfuktare som exempel då, eller varför inte en motorvärmare.. Man får tänka på belastningen om man ansluter 2x1,5kW..
 
@jocke4u
Du vet att uttaget är z-wave kontrollerat och max får belastas med 1,5kW men du kan du förutsätta att svärmor vet det när hon pluggar in er 2000W brödrost? :) Jag rekommenderar 3kW.

Har man separat brunntändning i uttaget kan man ju låta den ena brunnen alltid ha ström och den andra kontrolleras av pucken.

@Bamsefar
Det finns ingen inbyggt funktionalitet i PLEG som kan göra http-requests. Din fråga är lite oklar.. Vill du veta hur man triggar en scen från PLEG?
 
Jag betalar alla räkningar via banken.
Annat, som man skickade brev förr, brukar släkten ringa nuförtiden.
För ett vykort från Thailand per år verkar vara en dyr grej. En pojkdröm kanske?
 
@hek
Jag har gjort de 4 grundscener som krävs för min alarmfunktion. Varje sådan scen har ett antal luup kodningar i sig som gör http requests. Dessa scener fungerar manuellt, och antagligen om jag skapar ett schema för dom under Vera UI5. Men jag har redan styrning via en wake-up funktion som jag kodat i PLEG, som tänder upp lampan i taket i sovrummet mer och mer (nåja 4-steg). Jag skulle vilja att varje gång jag ökar ljusstyrkan via den PLEG rutinen även kör den scen som jag skapat för min squeezbox boom (som alltså skall spela radio stockholm högre och högre volym för varje tillfälle). Ett alternativ kan såklart vara att jag flyttar styrningen av taklampan in i scenerna, men jag kommer fortfarande vilja styra via PLEG (för där finns kodningen om hur tillvida den i över huvudet taget skall köra larm/wake-up-light efter en snurra mot Google Calender plug-in och kodord i en viss kalender).

Tydligare ?
 
@Bamsefar
Ja, det går att starta en scen från PLEG (dock inte helt intuitivt hur man gör). Editera din action i PLEG. Gå in under "Advanced". Välj din PLEG enhet från listan och "Run scene". Sedan fyller du scen nummret. Enkelt va! :)

pleg_scene.png

@Evaor
Vilken tråkig människa du är...
 
@hek
Oj - ja det var inte direkt intuitivt det inte...

Jättestort tack - skall testa imorgon, får se om jag hoppa upp ur sängen ;-) skrämd av volymenkontrollen.... *garv*
 
Det här verkar vara en aktiv tråd av z wave teknik.

Jag är helt och hållet mac iphone padda.

hur funkar det med dessa, när jag läser tråden känns allt väldigt krångligt.

jag har tänkt mig Fibaro Home system. Någon som har den erfarenheten, eller någon som har osx - z wave
 
Jag får inte min tryckknapp att funka som återfjädrande (monostabil?) Jag kör vera lite och har satt parameter 14 till 0. Men den visar inget aktuellt värde. Och knappen fungerar precis som innan (ej återfjädrande)
Kan det vara så att det inte funkar till min aeon labs dimmer med energimätning??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.