hek skrev:
Vad menar du med att den dyker upp?
Kan det vara så att den upptäcks på nätverket automatiskt? Isåfall kan du slå av den funktionen här:
[bild]
Aaahhh där var det ju - grymt stort tack :wow:

Har gått och irriterat mig en vecka på detta störande fenomen....:surprised:
 
@ hek eller någon annan som har hjärnkoll

Kan man få fram en lista på vilka device id som är upptagna. Känns lite som min ökar
utan att jag lagt till så många prylar. :(
 
Det är nog ingen du generellt behöver bry dig så mycket om. Det finns ett tak på 232 fysiska z-wave enheter mot samma hus-id. Om du mot förmodan skulle komma över den gränsen kan man brygga flera enheter.

Observera också att Device # är inte samma sak som ID. Endast z-wave enheter ha ett "ID".

deviceid.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Hoffan
  • Laddar…
Appropå det med "dataMine pluginen" - hur installerar man den ? räcker det med att download från Apps, eller måste det till mera ? Jag har klickat säkert 10ggr på install i Apps - men inget verkar hända ?
 
Hmmm en fråga till, om detta med triggers: Jag har en ljussensor, ja det är igentligen en 4-in-1 sensor men just nu brukar jag enbart ljusintensiteten. Dvs just nu när jag råkar skriva dessa rader är den "56". I min trigger regel står det när den sjunker under 240 skall den tända två lampor, och stiger den över 300 skall dessa släckas. Right ?

Men tittar man på regeln så står det "reach 300" - men det är ju när det är ÖVER 300 som den skall trigga. Men den triggade just ändå trots värdet 56...???? Hur fungerar detta, är det random eller ?

Edit: Eller är det så att man inte kan ha trigger OCH luup kod (return luup.is_night() == false) samtidigt ? Eller ja jag fattar då 17on ingenting....
 
Redigerat:
Tydligen en bugg i trigger med värde över en specad nivå, irreterande....

Jag får en känsla att skall man få detta stabilt så skall man skriva allt i LUUP kod och inget annat....
 
Bamsefar skrev:
Appropå det med "dataMine pluginen" - hur installerar man den ? räcker det med att download från Apps, eller måste det till mera ? Jag har klickat säkert 10ggr på install i Apps - men inget verkar hända ?
Har du fått upp den som en egen panel under devices?
 
hek skrev:
Du tog inga bilder?... man blir ju lite nyfiken!
Nej. Jag hade lite för bråttom med slakten och för att ta vettiga bilder kräver det en bra uppsättning med Macro möjligheter. Resterna finns dock kvar, och jag lär nog fotografera det vad det lider.
 
Ja jag har panelen - men det känns som om jag missar något - panelen dök för övrigt bara upp efter en omboot.... hmm...
 
Grymt bra guide - nu verkar jag ha fått fart på loggningen - nu måste jag bara få fart på mina sensorer. Och det är inte lika enkelt - upplever jag det som.

Kan någon förklara skillanden mellan dessa två uttryck, från inställningar på valfri sensor:
" Sensor_vera_hur.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Den översta styr hur ofta den skall vakna ?
Men den nedre säger ändå att den skall hämta informationen var 60 sekund ?

Hur kan detta gå ihop - säg att jag vill hämta information var 60e sekund (en gång per minut, iofs skulle var 12e minut räcka - men det är ju bara att ändra värdet till 720 eller hur?) - vart ändrar jag - båda eller bara den nedre, och ja hur fungerar det ?
 
Pollning funkar (nog) inte på batteridrivna enheter eftersom dom är i viloläge mesta delen av tiden. Där är det istället ett "wakeup interval" man kan konfigurera.
Dock är det inte säkert att enheten skickar över data vid varje wakup. En del enheter rapporterar bara vid förändringar av viss magnitud/procent etc. Detta går oftast konfigurera under "Device options".
 
Aha - det förklarar mera än jag lyckats läsa mig till ! Superstort tack !!

Återstår bara att få ljussensorn att trigga lamporna i vardagsrummet från 12.00 till 22.00, och lysa i minst 15 minuter när de tänds (tänk mörka moln på himlen innan solen gått ned) eller tills det blir ljust nog, eller klockan då blir 22.00. Vet inte riktigt hur jag skall angripa denna utmaning, men LUUP kodning verkar enklast - eller har någon annan löst detta som jag kan "kopiera" ?
 
Verkar ha fått till en kodsnutt som ger mig det som krävs för ljusstyrning via ljussensorn:

local t = os.date('*t')
local current_second = t.hour * 3600 + t.min * 60 + t.sec -- number of seconds since midnight
local min_time_in_seconds = 12 * 3600 + 0 * 60 -- 12:00
local max_time_in_seconds = 22 * 3600 + 15 * 60 -- 22:15

local luminosite = luup.variable_get("urn:schemas-micasaverde-com:device:LightSensor:1","CurrentLevel", 47)
luminosite=tonumber(luminosite)


if (current_second > min_time_in_seconds) and (current_second < max_time_in_seconds) then
if luminosite > 130 then
return true
else
return false
end
else
return false
end


Men nu återstår: Hur får jag dessa två scener (jag har en för att slå på vid under 100 och en för att slå av vid över 130 (vilket är den LUUP kod jag skrivit ovan)) att göra fördröjning ? Dvs jag vill inte slå av lampan om den inte varit tänd i säg 30 minuter ? Hur skriver jag det ? En loop i LUUP koden ? Men vad händer då om flera event (automationevent alltså) startar efter varandra, eller kan inte en redan aktiv scen köras parallellt ? Kan flera scener över huvudet taget köras parallellt eller är det en i taget som gäller, och loopar jag den scenen så får jag glatt vänta tills den är klar innan nästa scen kan köras ?
 
Snyggt!

En scen har och skall inte ha en utsträckning i tiden. Därmed finns det inget som kan köra parallellt. Loop får du absolut inte använda för att lösa dina problem. Då kommer garanterat din LuUPnP-process starta om sig då den kommer upptäcka att du låser programmet i din kod.

Det du istället får göra är att använda en timer. Som kommer anropa en av dina funktioner efter x antal sekunder. Du kan också använda en global variabel (suck!) för att säkerställa att inte initiera fler timers parallellt.

if running == 0 then
running = 1

-- DO STUFF

luup.call_timer("turnoOffLights", 1, 30*60, "")
end

function turnOffLights()
-- DO STUFF
running = 0
end
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.