Den versionen verkar lite mer exakt eftersom att den går via elementets styrssystem på något vis. Samtidigt mycket meckigare att få till för man måste sätta dit någon typ av dioder?
 
Orsaken till att jag först valt Vera är att det verkar finnas färdiga bryggor till Control 4 för hela media center delarna. Är det någon som vet om det även finns till HC2?
 
Det är väl det som är fördelen med Veran, hela ekosystemet runtomkring som imponerar mer än MCV själva... Grejen för mig som vägde över för Vera var kopplingen till larmet.

Något helt annat; någon som har provat att montera en Fibaropuck i en armatur? Stoppade in en switchpuck i ett ljusskåp men den klarade inte värmen. Tycker inte det var så överdrivet varmt men efter en stund så började den flippra på/av i skurar, vilket inte kändes så bra för lysrören och dessutom verkar det som den sände ut diverse zwave som pajade hela nätet. Bytte mot en Aeon och den verkar klara miljön, Fibaron satte jag i en dosa och nu styr dem en 2 watts ledlampa utanför ytterdörren istället, vilket fungerar alldeles utmärkt.

(Ska leta upp min IR termometer och kolla hur varmt det blir egentligen, det är två 18W lysrör i ett affischskåp)
 
Jo skulle nog än så länge rekommendera Vera också just på grund av den stora communityn runt produkten. HC2 ser lovande ut men jag anar en viss frustration hos användarna på fibaros forum då den saknar stöd för en stor mängd z-wave enheter och integration mot t.ex larmsystem som jag anser är hyffsat viktigt.

@superpin
Det där fippla på/av/på/av.. känner jag igen.

Har hänt för med en 3kW fibaroenhet som jag antog var trasig och tänkte skicka tillbaka nu när min installation är klar. Ikväll blinkade dock en annan switch när värmepumpen startade.

Du tror alltså det beror på värme? Jag började misstänka störningar på elnätet.Alla lysrör/lågenergilampor/led/transformatorer och värmepumpar hackar sönder den fina sinus vågen i elnätet och skapar "spikes" (smutsig el) etc. Börjar misstänka att dom små fibarogrejerna kanske är lite extra känsliga för detta fenomen. Dom lär ju inte ha plats för några avancerade filter etc i den begränsade storleken.
Dock är dom CE märka på paketet så dom bör ha genomgått ECM tester som säkerställer at en apparat klarar vissa störningar och inte stör elnätet för mycket i sig själv.
 
Värmen är ju en gissning, den funkade ett tag om den varit släckt en stund så därför antog jag just värmen som orsak. Men det kan förstås vara något helt annat, och störningar från lysrör är ju fullt möjligt. Ska se om jag kan testa lite mer, om jag orkar så plockar jag ner pucken igen och testar med öppen låda.

Någon som vet om det finns ojordade tvåvägsuttag med separat tändning på uttagen? Hittar bara jordade, vilket iofs vore trevligt att byta till men det blir lite för mycket jobb just nu.
 
hek skrev:
Fasen vad glad jag är!

Fick äntligen min USB-Serial kabel på posten idag från dealxreme i kina efter 1,5 månads väntan (varför är man så snål ibland).

Kopplade in den i mitt GSM modul (daisy chainad) mot Powermax+ larmet. Installerade senaste vera plugin:en. Och POFF.. Allt funkade! Hur ofta händer sånt?

Så nu har jag 7 deckare, 2 brandvarnare och 4 dörrbrytare till att leka med.

Och GSM:en funkar som tidigare trots att denna konfiguration (GSM med i leken) är helt otestad.. Tro mig jag har googlat som en galning efter andra med denna setup.
Hej hek och superpin!
Följer er och andras aktiviteter med stort intresse. Tack alla för att ni delar med er!

Jag skulle vilja ha lite hjälp med inköp av komponenter. Jag har Vera Lite, Visonic PowerMax + och Visonic GSM-100. Om jag förstår rätt så kan man enkelt koppla ihop dessa. Önskar hjälp med vad jag behöver handla. Är det Visonics RS-232 ni syftar på? USB-konverter som fungerar? Kör man en Fibaro Universal till detta? Vilken Plug-In gäller?

Ja, jag antar att jag frågar efter en lite mer ingående beskrivning hur ni har kopplat. :)

Tack på förhand,
J
 
biggles12 skrev:
Titta på insidan av batteriluckan
Ajdå, jag har 3.02 som inte stödjer zwave. Typiskt då jag köpt den just pga zwave. :banghead:
 
Hej erikssonjorgen,

I botten på din GSM-100 kopplar du in en sådan här:
http://www.tradera.com/cisco-db9-female-to-rj45-cable-72-3383-01-ypc600-auktion_301848_160552481

Den kopplar du ihop med en:
http://dx.com/p/bafo-usb-to-rs232-converter-5947
Som du pluggar in i din Vera.

Installera vera plugin:en som beskriv i denna tråd (jag heter hek där också)
http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,7597.msg90969.html#msg90969

Du behöver inte göra någon ytterligare konfiguration av din visonic larm (du skall inte behöva "enabla" powermax).

Hör av dig om du får problem att konfigurera plugin:en.
 
Min 3kw puck är inte frisk, nu fastnar den på configuring. Ska testa att exkludera den en gång till, hjälper inte det så blir det väl reklamation. Beställde åtta dimmers och tre switchar igår, ska bli intressant om just 3kw svirrarna är sämre än de andra Fibarogrejerna.

Apropå usb till rs232 så hittade jag en på Webhallen som ska bygga på FTDI chippet, tyvärr saknar jag en flatkabel i larmet för att koppla in interfacet så jag har inte kunnat testa men om man inte har lust att vänta på Deal Extreme så kanske det är ett alternativ. Återkommer när jag kunnat testa skarpt.
 
Hej Superpin och hek,
Tack hek för en superb beskriving. Läste även tråden på veraforumet inatt. :) Inser dock att det finns lite anpassningar som kräver kodning...

Tar med en Ciscokablen hem från arbetet idag.

@superpin; Kan du länka artikelnr på webhallen eller annan. Känns som hek fick vänta länge ;-)

Har ni erfarenhet av att koppla detta trådlåst, dvs utan USB. Har en bit mellan Vera Lite och Visonic centralen. Fibaro Universal?

Tack,
J
 
Redigerat:
Kollar kabeln ikväll så jag inte lurar dig, är det rätt så postar jag länken. Men har du långt emellan så tror jag det finns ethernet-rs232 eller wifi-rs232 adapters som fungerar med Vera, leta lite på MCV's forum. Fibaros universalsensor är egentligen bara två binära ingångar, du kan inte styra något med den.
 
Nu när mitt larm är integrerat vill jag ha följande funtionalitet.

När vi larmar på huset skall belysningen fungera automatiskt. D.v.s. på kvällen skall lampor tändas upp så huset ser bebott ut och på dagen och sent på natten skall det vara mörkt.
Men när vi är hemma vill vi sköta belysningen manuellt.

För att lösa detta behöver man ett par trevliga vera pluginer.

Virtual Switch - Hållen en status. Av eller på.
Combination Switch - Slås på om ett antal kriterier stämmer. T.ex. Så kan den slås på när solen står 3 grader över horisonten och det är tänt på toaletten samt ytterdörren är öppen (kanske inte så användbart dock).

Combination switch har tyvärr ingen möjlighet att trigga på solnedgång eller tid (utan att koppla in pluginen helitrope som inte är så intuitiv). Så jag gjorde det enkelt för mig och skapade en "Virtual Switch" som jag kallar "Kväll"

virtual.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tanken är att denna skall slås på en stund före solnedgång och stängas av vid 11-tiden på kvällen.
Det är ganska enkelt. Och löses med två scener. "Kväll start" och "Kväll slut".

scenes.png

"Kväll start"-scenen slår på den virtualla switchen "Kväll" 45 minuter innan solnedgång.
"Kväll slut"-scenen slår av den virtuella switchen "Kväll" kl 23:00.

Jahapp.. Då har vi en virtuell switch "Kväll" som jag tänkte använda i min combination swicth som tänder upp huset på kvällen. Den konfigureras så här:

combination.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Som bilden visar slår min kombination till när det är kväll OCH huset är pålarmat.

Vår nya kombination används nu som "trigger" i en scen som tänder upp lamporna vi vill ha tända på kvällen när vi inte är hemma (eller slår igång Deus ex machina).

trigger.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


trigger2.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Skapar slutligen ytterligare en scen som stänger av belysningen när "kväll" stängs av + huset är pålarmat.

Som sagt combination swicth är ytterst kraftfull och borde egentligen vara en del av Veras grundfunktionalitet.
 
Redigerat:
Snyggt hek! Håller med om att det är funktionalitet som borde finnas från början, men som vi redan konstaterat så är ju communityt runt Vera grymt bra..

Kollade rs232 adaptern jag köpte på Webhallen, Veran känner av den och det ser bra ut, men jag har ju inte kunnat testa på riktigt ännu.

usb 1-1.5: new full speed USB device using rt3883-ehci and address 5
ftdi_sio 1-1.5:1.0: FTDI USB Serial Device converter detected
usb 1-1.5: Detected FT232RL
usb 1-1.5: Number of endpoints 2
usb 1-1.5: Endpoint 1 MaxPacketSize 64
usb 1-1.5: Endpoint 2 MaxPacketSize 64
usb 1-1.5: Setting MaxPacketSize 64
usb 1-1.5: FTDI USB Serial Device converter now attached to ttyUSB0

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/128053-deltaco_seriell_adapter_rs-232_db9ha_till_usb_2.0
 
Och just när jag skrev detta så ballade min Fibaro 3kw switch ur igen, så min teori om värme får nog vara officiellt avskriven... Blir en reklamation på den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.