Korvgubbe
Stockholm skrev:
@ Korvgubbe
Jag är inte rädd utan kan konstatera att någon haft fest och i mitt kärl (vid två tillfällen) slängt tunga tomma spritflaskor, ölflaskor, burkar och annat skräp - utan att fråga!. Fram till idag har det inte varit något större problem, men framöver!?
Så två gånger har fulla människor, möjligtvis gäster som inte visste vems tunna det var, kastat skräp i din tunna. Men eftersom syftet med vägningen är att folk ska börja källsortera mera så kanske festdeltagarna varit mer benägna att sortera ut de "tunga spritflaskorna".
Med tanke på att systemet fungerar utmärkt i många städer så kommer det säkert att fungera utmärkt även för stockholmarna, och gör det inte det så får du väl flytta om det är så jobbigt för dig!
 
  • Gilla
Tiger79
  • Laddar…
skalman1 skrev:
Ja det skulle funka bra det med, såna där halvhårda plastförpackningar tar stor plats.

Sent from my SK17i using Byggahus
Visst, sedan bygger man bara vidare med fler fack så är problemet löst. Man slipper ju det knasiga viktsystemet genom att förenkla källsorteringen och begränsa osorterat rent fysiskt.
 
Jag bor i en kommun som tar betalt per kilo. Har småbarn som använder en del blöjor och har inte märkt någon särskilt stor ökning. Dock så var jag duktig på att sortera mitt avfall tidigare, nu känns det mer "rätt" att kasta glas och konserver i soporna, jag betalar ju för det.

Sedan kilopriset infördes har jag blivit MYCKET sämre på att sortera mitt avfall, säkert motsatt effekt mot vad tanken är men jag betalar gärna några kronor extra varje månad för att slippa åka till återvinningen så ofta.(y)
 
  • Gilla
Fotografen
  • Laddar…
Jag sorterar för att mildra miljöpåverkan.....
Inte för att spara några kronor.
sänt from my fån
 
  • Gilla
D-bug
  • Laddar…
largab skrev:
Jag sorterar för att mildra miljöpåverkan.....
Inte för att spara några kronor.
sänt from my fån

Skönt med nån som ser längre än till sin egen plånbok!
Sent from my Lumia 800 using Board Express
 
Alldeles oavsett plånboken, på vilket sätt förbättras miljön av att man står och fipplar med avskrädet?
Glas, metallskrot och papper tas lämpligen åt sidan, men resten?
Förstår ej, men så är jag ateist också.
 
Det där är jag inte så påläst kring men man gör ju tex biogas av matresterna?
 
Helt rätt, det blir biogas och sedan blir det plast utav plasten.
Sedan är det slutfibblat om man räknar bort tex miljöfarligt avfall och andra lite udda grejer.
 
Jag är ju rätt lat av mig så hade det inte varit så mycket dyrare att ha en vanlig tunna med ett fack så hade jag haft det istället faktiskt.
 
Eftersom man är en snål jäkel vet jag redan nu att

glasburkar som idag åker i sopen kommer sorteras bort.
Plåtburkar likaså.
Pappersförpackningar för juice och mjölk (har vi drösvis av) eldar vi på vintern i kaminen men sommartid blir det inget tillfälle för det - då får det separeras istället.

det blir ganska stor skillnad på mängden sopor. Skitsamma om det bara handlar om 10-20 spänn i månaden, det blir en trigger till att göra rätt för sig.
 
Hos oss blir det mycket mer matavfall än vanliga hushållssopor. Detta innebär att matavfallet hämtas (hos oss) varannan vecka, medan hushållssoporna går kanske var 6:e vecka. Matavfallet kostar inget för oss och hushållssoporna går efter vikt.
 
Noseone skrev:
Ska vi småbarnsföräldrar lägga blöjor på tork innan vi slänger dem i soporna då eller?
Vi betalar en grundavgift och sen för antal tömningar... Kan stampa ner blöjorna i tunnan.

Hade nog hälre betalat per vikt och tömning varje vecka.

MVH
 
Har man blöjbarn så har man alltid problem med sopvolymen. För att lösa det problemet brukade vi ha en extra stor tunna dom åren för att sedan återgå till normalstorlek.
 
Man kan ju, haha, alltid vrida ur blöjorna innan man slänger dom.... Då slipper du betala för att deponera vatten två gånger. Detta hus är tack och lov blöjfritt sedan ett par år.
 
MathiasS skrev:
Man kan ju, haha, alltid vrida ur blöjorna innan man slänger dom.... Då slipper du betala för att deponera vatten två gånger. Detta hus är tack och lov blöjfritt sedan ett par år.
Har du försökt vrida ur en blöja de senaste 30 åren? Det går nämligen inte. Däremot skulle man kunna lägga dem i solen för att avdunsta inna de hamnar i tunnan. :D

Vår familj med två småbarn producerar 2-3 små soppåsar (de under diskbänken) i månaden. Har månadstömning och därmed obligatorisk kompost. Skulle kunna ha kvartalstömning, men det finns ju inte av förklarliga skäl. I komposten hamnar i princip allt utom just sopor och återsvinningsbart material. ÅV-motivationen bland hushållets vuxna är på klar fascistnivå...med det fungerar väldigt bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.