946 847 läst · 12 952 svar
947k läst
13,0k svar
Vad blir det för mat?
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 876 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 876 inlägg
Maskintok skrev:
P Pappa1986 skrev:
Tack! - det är sånt här som får mig att återfå hoppet om tråden - har aldrig gjort gulasch men otroligt glad att jag nu vet att jag endera borde gå på bog (som jag ju lätt kan få tag på) eller hals/nacke (som jag sällan sett men absolut ska kolla med lokala bonden på landet alternativt segers / husman i saluhallen - nästan så jag vill börja där och se om de verkligen kan leva upp till förväntningarna)Maskintok skrev:
/U
Vill du ha en snabbare gulasch så kan jag rekommendera njurtapp..ullberg skrev:Tack! - det är sånt här som får mig att återfå hoppet om tråden - har aldrig gjort gulasch men otroligt glad att jag nu vet att jag endera borde gå på bog (som jag ju lätt kan få tag på) eller hals/nacke (som jag sällan sett men absolut ska kolla med lokala bonden på landet alternativt segers / husman i saluhallen - nästan så jag vill börja där och se om de verkligen kan leva upp till förväntningarna)
/U
Den är väldigt fin i smaken och mörr i sig själv..
oftast billig då många inte vet att den är godare än ryggbiff och ganska liten, så den åker oftast i köttfärsen...
lycka till
När vi ändå pratar mat och styckningsdetaljer så prova att tillaga oxkind, något av det bästa jag vet. Riktigt mört och fruktansvärt gott.ullberg skrev:Tack! - det är sånt här som får mig att återfå hoppet om tråden - har aldrig gjort gulasch men otroligt glad att jag nu vet att jag endera borde gå på bog (som jag ju lätt kan få tag på) eller hals/nacke (som jag sällan sett men absolut ska kolla med lokala bonden på landet alternativt segers / husman i saluhallen - nästan så jag vill börja där och se om de verkligen kan leva upp till förväntningarna)
/U
nötlägg..P Pappa1986 skrev:
osoboco..
långsamt i gryta.. Med ett mustigt vin..
Lite smålökar.. jag stoppar i potatis.. Som får dra i sig syn..
Prova gärna detta fast som sjömansgryta..
En redig porter så är man hemma...
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 876 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 876 inlägg
Tack, njurtapp är en för oss välkänd styckningsdetalj - nästan lite av en stapelvara, men då som köttbit (jmf engelskans butchers steak ),har inte provat den i gryta men det kanske kan funka och väl värt att prova!Maskintok skrev:
/U