948 217 läst · 12 961 svar
948k läst
13,0k svar
Vad blir det för mat?
Förutom sommartid och tidig höst Köper vi mest frysta grönsaker och viss fryst frukt och bär numera. Jag har gått på reklamen "färskare än färskt" stämmer rätt bra faktiskt. Plantains som man har i grytor m.m. tycker jag är undantag till det positiva.arneri68 skrev:
Maria T skrev:Intressant med teorier men stämmer inte inte med mig, jag gillar smaken av lök rå, stekt, grillad - och uppfattar rödlöken mildare i smaken än den gula (f ö kan jag bli tårögd av att hacka gul lök men aldrig av att hacka dito röd) men det här med koriander... köpte nåt som lät supersmaskigt från en latinamerikanskinspirerad "food truck" och missade att det var koriander i, massor.... fick pilla bort det som var synligt och sen dränka med massa andra kryddor för att kunna äta upp. Ingen har rätt eller fel vad gäller mat och ingen behöver övertyga den andre, finns så mycket att välja bland.
Kan ändå inte låta bli att spinna vidare om varför en del ääääälskar koriander medan andra avskyr det. Jag tycker koriander smakar blommigt och "som tvål luktar" och ogillar att blanda frukt i mat - min "haträtt" när jag växte upp var fläsk med katrinplommon, och fattar ff inte hur man kan ha äpplesås till fläsk, korinter till fisk, eller för den delen ananas på pizza eller jordgubbar i kycklingsallad.
Avsky mot koriander grundar sig ofta (skriver ofta då det finns de som enbart ogillar smaken) i genetik, vissa uppfattar en av komponenterna i koriander på ett annat sätt än andra och då smakar det tvål.
Så att försöka omvända en koriander hatare eller tycka det är trams är rätt taskigt..
Så sjukt svensk och nu sorry vissa, alltså det är "göräckligt" att ha frukt i mat tycker jag. Flygande Jakob, alltså vilken ruskigt dålig rätt. "Afrikana" fick jag på en fest en gång, kass.Maria T skrev:Intressant med teorier men stämmer inte inte med mig, jag gillar smaken av lök rå, stekt, grillad - och uppfattar rödlöken mildare i smaken än den gula (f ö kan jag bli tårögd av att hacka gul lök men aldrig av att hacka dito röd) men det här med koriander... köpte nåt som lät supersmaskigt från en latinamerikanskinspirerad "food truck" och missade att det var koriander i, massor.... fick pilla bort det som var synligt och sen dränka med massa andra kryddor för att kunna äta upp. Ingen har rätt eller fel vad gäller mat och ingen behöver övertyga den andre, finns så mycket att välja bland.
Kan ändå inte låta bli att spinna vidare om varför en del ääääälskar koriander medan andra avskyr det. Jag tycker koriander smakar blommigt och "som tvål luktar" och ogillar att blanda frukt i mat - min "haträtt" när jag växte upp var fläsk med katrinplommon, och fattar ff inte hur man kan ha äpplesås till fläsk, korinter till fisk, eller för den delen ananas på pizza eller jordgubbar i kycklingsallad.
Apelsin i kyckling och ananas och mango i mat är rent förskräckligt och borde vara förbjudet, och straff enligt mellanösternlag
Undantag finns dock som är gott, som järpar med bara lite plommon i. Lite grann av äpple i grytor och annat kan bli rätt bra och lingon till mat, fast det är ju bär.
Sockrat matbröd borde förbjudas i grundlagen. "Sötlimpa, hönökaka" de borde raderas från världshistorien. Bröd fullproppat med fågelmat och frukt är också kass.
Fast lite valnöt är rätt bra i bröd och russin passar bra i vörtbröd.
Redigerat:
Koiander i soppa är gott, men det måste vara från färsk planta.J jonko skrev:
Jag tycker om koriander, men sambon kan inte äta det. Så hemma blir det inte mycket sånt om vi inte gör separata saker eller om det ska vara ovanpå.
Grillen går fortsatt varm här hemma, snön till trots. Kycklingfilé med nån hickory-marinad, potatissallad och hembakat bröd, även sistnämnda på grillen såklart.
Grillen går fortsatt varm här hemma, snön till trots. Kycklingfilé med nån hickory-marinad, potatissallad och hembakat bröd, även sistnämnda på grillen såklart.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Att det går OT ibland kan ju hända (och händer) den bästa. Det är sällan illa ment och brukar rätta sig några inlägg längre fram.Maskintok skrev:jag känner att jag får ta och fråga @Marlen Eskilsson om detta med TS och trådar..
Jag hittar ingenstans information om vad som gäller angående "ägandet" om trådar man startat..
Att forumet äger själva tråden och dess innehåll är en sak... Men vad har TS för rättighet att hålla tråden till sitt ämne och till den ton som skall vara gällande efter forumets regler..
att vissa ifrågasätter vad som ska få vara i tråden trots att de inte är TS finner jag inte logiskt.
Och nej jag kastar inte sten i glashus, jag är medveten om att jag har gått och gjort detta själv, det hör inte hit i denna fråga, just nu.
utan jag frågar just är det TS eller är det alla andra som bestämmer innehållet och tonen emot andra och från andra enligt gällande forumregler i tråden?
Men tonen ska ALLTID följa forumets regler. Om det är nån medlem som retar sig på en annan medlem (kan hända) så får den förstnämnde se till att låta bli att vara elak i sina inlägg åtminstone. Vems tråd det är spelar mindre roll.
Vill man nättrolla och häva ur sig spydigheter får man hålla till på annan plats än Byggahus tycker jag.
Renoverare
· Stockholm
· 18 214 inlägg
har inga problem med OT alls.Åsa Lund skrev:Att det går OT ibland kan ju hända (och händer) den bästa. Det är sällan illa ment och brukar rätta sig några inlägg längre fram.
Men tonen ska ALLTID följa forumets regler. Om det är nån medlem som retar sig på en annan medlem (kan hända) så får den förstnämnde se till att låta bli att vara elak i sina inlägg åtminstone. Vems tråd det är spelar mindre roll.
Vill man nättrolla och häva ur sig spydigheter får man hålla till på annan plats än Byggahus tycker jag.
Eller allmänna sidospår, tvärtom de kan liva upp lite.
Men när man skriver att TS ej äger tråden så blir det lite knepigt..
För det gör den ju till stor del.. om än dock inte helt..
själva forumets ägare äger den helt.
men så länge som TS är den som startat tråden så bestämmer den riktningen.
Annars skulle detta framkomma av stadgarna..
ja, fast jag har fått för mig att den där genetiska skillnaden handlar om en beska som en del av oss (jag tex) inte känner. Tvåligheten som ni bägge beskriver känner jag, och den krävde viss tillvänjning innan jag började att älska koriander, men jag känner ingen beska i koriander. Ett par som jag ofta äter med avskyr bägge koriander, men den ena av dem verkar "bara" känna tvåligheten medan den andre även känner en enligt honom avskyvärd beska. Han avskyr även rödlök, för övrigtJ jonko skrev:
Klippt ur en Expressenartikel. ;-)AndersMalmgren skrev:
https://www.expressen.se/nyheter/rattelse-ingen-somalier-som-sommelier/