948 501 läst · 12 966 svar
949k läst
13,0k svar
Vad blir det för mat?
Grönsaker i svenska butiker har blivit riktigt dåliga de senaste 3-4 åren. Ofta är de köldskadade och ruttnar i stället för mogna, ibland mognar de aldrig och är hårda och smaklösa även 2 månader efter köp. Gäller avokado, mango, annanas, kokbananer, kivi, kassava mfl.AndersMalmgren skrev:
Nja visst men det är mer "ägande frågan" det handlar om..mexitegel skrev:
Har TS rätt att skriva vad TS vill i sin tråd eller har TS inte det?
får innehållet spåra ur mer än det TS anser är acceptabelt?
Ska TS acceptera vad som helst i språkbruk eller ton utöver det som paragraferna i stadgarna för forumet säger?
Jag skulle gärna vilja ha lite mer koll på vad som gäller mer ingående...
För när vissa skriver att det är inte din tråd så blir jag fundersam... Utan mig hade inte den tråden blivit skapad, så det är för mig helt felaktigt påstående..
Renoverare
· Stockholm
· 18 214 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 214 inlägg
Cajsa Warg har faktist braarneri68 skrev:
Reglerna finns här:Maskintok skrev:
https://www.byggahus.se/forum/threads/anvaendarvillkor-med-diskussionsregler.220278/
Det är för att du ska få incitament att köpa närodlat.arneri68 skrev:
I Sverige är inte försäljning av livsmedel som behandlats med joniserande strålning tillåten. Om den vore det så skulle långväga importerade grönsaker kunna få längre hållbarhet.
Jag läste igenom reglerna när jag blev medlem här, men jag kommer förstås inte ihåg dem i detalj.Maskintok skrev:
Jag skulle nog sammanfatta forumregler i allmänhet till två punkter:
1. Var snäll mot övriga deltagare.
2. Avvik inte alltför mycket från ämnet.
besvarar inte mina frågor.P pmd skrev:
Men tack ändå....
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 200 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 200 inlägg
Intressant med teorier men stämmer inte inte med mig, jag gillar smaken av lök rå, stekt, grillad - och uppfattar rödlöken mildare i smaken än den gula (f ö kan jag bli tårögd av att hacka gul lök men aldrig av att hacka dito röd) men det här med koriander... köpte nåt som lät supersmaskigt från en latinamerikanskinspirerad "food truck" och missade att det var koriander i, massor.... fick pilla bort det som var synligt och sen dränka med massa andra kryddor för att kunna äta upp. Ingen har rätt eller fel vad gäller mat och ingen behöver övertyga den andre, finns så mycket att välja bland.T TowaTei skrev:En annan sådan grej som jag har reagerat på är hur olika olika människor uppfattar rödlök. För mig är den mildare och lättare att äta än gul lök, men vissa i min bekantskapskrets vägrar äta den röda löken samtidigt som de inte har något emot gul lök. Jag tycker mig även se att rödlökhatarna även har väldigt svårt för koriander, så jag undrar om det finns ett samband.
Sååå… vad tycker ni om rödlök?
Kan ändå inte låta bli att spinna vidare om varför en del ääääälskar koriander medan andra avskyr det. Jag tycker koriander smakar blommigt och "som tvål luktar" och ogillar att blanda frukt i mat - min "haträtt" när jag växte upp var fläsk med katrinplommon, och fattar ff inte hur man kan ha äpplesås till fläsk, korinter till fisk, eller för den delen ananas på pizza eller jordgubbar i kycklingsallad.
Tror att det mer beror på inkompetent hantering av grönsaker. Om de skulle låta bli att frysa grönsakerna skulle de hålla sig utmärkt.P pmd skrev:
Tysk? Kedja? Ojdå! Jag blev blåst. Något kötthuvud sa att det var jättefin mat.Kunder själv gjort bättre hemma.Jonatan79 skrev:
Går bara till vissa enstaka restauranger som jag själv vet är bra som Fiskekrogen och Taras tex.
Redigerat: