347 480 läst · 5 150 svar
347k läst
5,2k svar
Odlingshörnan..
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 632 inlägg
Jag gödslade några vattenmelonplantor som kom ut alldeles för sent, plantorna tog sig inte, men den egna komposten gjorde
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gjortlite småhet äppelsås i helgen.. mums - lite lagom hetta på tungan .. kommer passa till både grillat, steken, ostbordet och…(bara fantasin sätter gränser)
En hög med burkar har idag blivit ”dekorerade” med innehållsförteckning.. logga och produktkort
Själv hade jag i ”slatten” (det som blev över efter vi fyllt burkarna) i köttfärssåsen vi gjorde igår..
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 632 inlägg
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 200 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 200 inlägg
Skulle kunna tänka att asa mig söderut för att lägga tassarna på en sån burk! Det var nog ordet "ostbord" som fick mig att drömma om manchego och alla andra smaskigheter, och nu blundar jag och ser marmeladburkar med vingar ...måste nog ha mer kaffeSnigla skrev:
Jag håller precis på att konservera lite tomater.Snigla skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Plommon gick riktigt bra. Dessutom har jag fått till lite blåbärssylt och lingonsylt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Så här mycket päron plockade jag på mammas träd. Att döma av hur svårt det var att nå var jag inte först att plocka. Det finns mycket kvar om man klättrar högt nog. Jag skall göra ingefärspäron av dem.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lök gick hyfsat. Jag har fortfarande luftlök som går att ta av. All purjolök är inte heller skördad. Potatis var bästa året hittills. Jordärtskockorna blommar för närvarande och jag har tagit upp ett stånd som såg hyfsat ut. Gurka gick inte alls, squash och aubergine dåligt.
Husägare
· Uppsala
· 509 inlägg
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 200 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 200 inlägg
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nu har jag fem helt gula paprikor (gul sort) och tre som ännu skiftar i grönt.
Förra året hade jag otur med paprikorna, de hade hunnit mögla invändigt så fick bara två att äta.
Vad ska jag göra av dessa? Sugen på nån het soppa eller bara ugnsrostade eftersom det är så gott, men skulle också vilja strimla och lägga på burk med olja. Under förutsättning att dessa nu är o-mögliga
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 200 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 200 inlägg
Benägen att hålla med, färsk paprika är jättegott! Bara orolig att vi inte hinner med att äta upp dem eftersom vi är två personer och det går bara att ha så_mycket_paprika i en sallad innan det tar överhand.Karlia skrev:
Vilka vackra chilisar! Ska göra chiliflakes på mina röda som inte är så starka, men de små gula som är riktigt ettriga vet jag inte vad jag ska göra med. Kanske skänker bort dem så de inte blir oanvända.