25 095 läst · 135 svar
25k läst
135 svar
Mina knivar är slöa. Hur slipa?
Jag lämnade iväg knivarna på maskinslipning för ett par år sedan, därefter har jag underhållit med en fiskars slip som man drar kniven igenom. Det verkar fungera mycket bra.
Annars kan man ju försöka inbilla sig att detta är skälet till att köpa en Tormek.
Annars kan man ju försöka inbilla sig att detta är skälet till att köpa en Tormek.
Hmm, fiskarsslipen är alltså bra till globalknivar?
Finns det olika eller har man hittat rätt om det står fiskars på den?
Finns i de flesta butiker?
Skärpstål kommer jag vilja ha ändå. Om inte annat bara för att det blir en fin prydnad bredvid alla andra Globalknivar....:blushing:
Har bara fått för mig att diamantstålen är aggresivare än keramik, och det är således större chans att förstöra kniven?
Finns det olika eller har man hittat rätt om det står fiskars på den?
Finns i de flesta butiker?
Skärpstål kommer jag vilja ha ändå. Om inte annat bara för att det blir en fin prydnad bredvid alla andra Globalknivar....:blushing:
Har bara fått för mig att diamantstålen är aggresivare än keramik, och det är således större chans att förstöra kniven?
Jag ställer mig tveksam till att använda IKEAs/Fiskars slip för Japanska knivar.
Då får man ju en mycket större eggvinkel för att passa till Europaknivar. Då slipar man en japansk kniv med kanske 25-30graders vinkel så har man ju tappat hela vitsen med Japanska knivar.
Tormek och MinoSharpen är ett riktigt radarpar för Japanskt stål.
Kanske har det länkats till denna test tidigare: http://www.smartson.se/test/hushall/test-9-knivslipar.htm
Då får man ju en mycket större eggvinkel för att passa till Europaknivar. Då slipar man en japansk kniv med kanske 25-30graders vinkel så har man ju tappat hela vitsen med Japanska knivar.
Tormek och MinoSharpen är ett riktigt radarpar för Japanskt stål.
Kanske har det länkats till denna test tidigare: http://www.smartson.se/test/hushall/test-9-knivslipar.htm
Skicka ett PM om du vill sälja mino sharpen
Ni andra som har mino sharp, blir det ett märke i kniven?
Tänkte om det är något fel på den som det pratas om ovan...
Ingen som vet ang skärpstål?
Om ingen säger något blir det nog ett keramiskt :S
Ni andra som har mino sharp, blir det ett märke i kniven?
Tänkte om det är något fel på den som det pratas om ovan...
Ingen som vet ang skärpstål?
Om ingen säger något blir det nog ett keramiskt :S
Medlem
· Västra Götaland
· 75 inlägg
Jag hoppas att ni alla lagar mat som motsvarar dessa lyxdon! Jag har allt från Global till Fiskars hemma och de fyller i alla fall sin funktion när jag filear fisk, skär grönsaker, kött, bröd osv. Visst - det är läckert med en helt ny kniv, men min matlagning hänger inte enbart på skärpan...
Sök på Mino Sharp fula märkenV8dc skrev:
och du får se ...
kolla #22
www.byggahus.se/forum/ovriga-diskussioner/159544-dags-foer-ny-kockkniv.html
Redigerat: