tårtkennet skrev:
Har tänkt att byta ut mina 6 halogen i hallen till led. Dock är jag väldigt grön på vad man behöver osv. Har väl tänkt mig några i stil med dessa [länk]

Hålet som redan är förborrat är 62 mm. Vad behöver jag tänka på? Jag behöver väl en drivare av något slag, men vilken? Kan väl vara bra om de är dimbara.

Vad behöver jag tänka på mera?
Någon som kan ge mig lite tips och råd?
 
nån som har tips på billig/bra fasadbelysning som kan passa på gammalt magasin och lada?
 
Hej,

Jag funderar på att beställa dessa http://www.aliexpress.com/item/HOT-...ool-warm-white-30-degree-angle/604043869.html

Någon som vet om de är bra?

Hur är det med brandsäkerheten kring dessa? De ska monteras i ett tak med råspontpanel och isolering över, det kommer att användas skyddskoppar men hur är det med transformatorn, bör man installera den i en låda av icke brännbart material?

Kan någon rekommendera en trafo och dimmer (utanpåliggande på vägg) som passar till 8-10 av dessa lampor?

Vad behöver man mer för installationsmaterial förutom lamporna, trafo och dimmer? Vilka kablar osv.

Tack på förhand.
 
tårtkennet skrev:
Någon som kan ge mig lite tips och råd?
Jolly pro/Jolly maxi från el butik.se är populära, i övrigt kommer jag inte på något speciellt du behöver tänka på
 
  • Gilla
tårtkennet
  • Laddar…
sir_daniel skrev:
Glömde bort att man kan ställa ljudstyrkan med fjärren. Då kan du ju redan dimma :)
Japp, dimmern funkade....
 
Här är min senaste erfarenhet av LED från Kina.
Jag importerade 50 st GU10 LED 3x3 w dimbara via Aliexpress från J&W Lightning Limited.
För det första så fick jag inte samma lampa som de annonserade på sidan utan en annan och äldre modell.
För det andra så smällde automatsäkringen efter 10 sekunder då jag satte i första lampan. Testade att sätta i tre st i vardera två armaturer. De lyste några timmar men då lysknappen slogs av och på, så pangade alla sex. Det sprakade och luktade bränt elektronik. Öppnade en av de trasiga lamporna och fann att drivern för LED var märkt med 3x1 W.
Blev alltså för det tredje,.lurad på ljusstyrkan också. Märkte iofs innan att de inte lyste bättre än mina svenskinköpta IKEA och Philipslampor om 3 W.
Nu håller jag på och argumenterar med säljföretaget. Skickade nyss ett foto på drivern märkt 3x1 W Ska bli intressant att höra vad de svarar
led.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Henke-el och 1 till
  • Laddar…
Köpte mina första LED´s Varmvita 5W, 230v, 380-410LM skulle enligt säljaren ha RA index på över 80. På kartongen står det dock 78.

Tycker det är dåligt "tryck" i ljuset och typ ett grönaktigt sken (fotat i mörkt rum utan blixt)
Så här ska det väl inte vara med dessa spec.?

/Johan

20130409_205721.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det där skulle jag inte sätta upp. Maila bilden till säljaren och säg att du vill ha pengarna tillbaka och att du annars ger hen dålig feedback.

Man ska nog inte lita allt för mycket på de specifikationer som uppges. Ett tips är att göra provbeställningar från en leverantör tills du hittar en spot som du tycker funkar, sen beställer du denna i större upplaga och håller tummarna att de övriga inte avviker:)
 
jeppeknaster skrev:
Tog drygt 14 dagar att få min provbeställning från Kina... En femwattare och en trewattare.

[länk]


Ska testa dem ikväll och se om de är till belåtelse. Första intrycket är en betydligt sämre byggkvalitet (plast) jämfört med de jag beställde förra gången (i aluminium och som tyvärr hade ett gulgrönt ljus)

[bild]
Så, nu har även jag lagt en order på 12 st 3-wattare lika ovan! Spännande.
Frågan är bara vilken driver + dimmer som är lämplig för dessa 12? Vilken jolly med dimfunktion rekommenderas? Står ju ingenstans hur många mA dom ska ha. Vet du Jeppeknaster?

/Sev
 
Som jag har förstått det så är det så här: Dioder på 1w (i ditt fall) ska matas med 350mA och dioder på 3w ska de matas med 700 mA.

Drivare kan du köpa vilken du vill så länge den är dimbar och klarar 12 st 3w (36 w).. Kolla jolly och hytronik på www.elbutik.se. Jollyn har fördelen att den inte behöver jord. Denna borde funka om du sätter 6 st på varje kanal http://www.elbutik.se/product.html/xerolight-led-driver-203-dimmerconverter?category_id=15142

För att dimra använder du bara en vanlig tryckknapp och köper till de små fjädrarna för att göra den återfjädrande. Alternativt kan du använda en vriddimmer 1-10V, tror jag, men det blir betydligt dyrare.
 
  • Gilla
Zed
  • Laddar…
Ser ut som att Hytronicen är den enda som orkar med sina 2x25 W på 350 mA, hoppas bara jag har tillgång till jord i det aktuella rummet. Om jag inte ser fel så ser det ut att behövas två Jolly Maxi för att driva 12 st 3W (36W) på 350 mA... Då springer det iväg lite. 1-10V dimmer såg jag låg på 200 spänn, känns hanterbart.
 
Vart hittade du en 1-10V dimmer för 200 kronor? Trodde dom kostade 700-1000 kr.
 
Men, Jolly kan ju dimras med pushen istf 1-10v potentiometer och även slaveas
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.