Jag har handlat två gånger från japanesechefsknife.com och tullen har varit låtit mina paket passera obemärkta båda gångerna. Då blir det riktigt bra priser hos Koki. Dock tycker jag att JCKs våtstenar inte är toppen. I alla fall inte dom jag har.
Ja det väl ett bra pris på en klart hygglig kniv. Har ju sedan ett tag på min inköpslista en Akifusa PM Gyoto 24cm, men har blivit lite avskräckt av "alla" som på olika ställen rapporterat om den lite dåliga finishen & passningen på handtaget. Så Miyabi 6000MCT Gyoto 24cm har seglat upp som en het kandidat. Men denna Yaxell RAN Gyoto 25,5cm för 1495kr låter ju som ett klart intressant & prisvärt alternativ.Remne skrev:
http://www.yaxell.co.jp/eitem/detail.php?id=20071127163540&cate=Kitchen knife
Detta är vad jag har idag. Det är Global G-1 18 som används till 95%.
Behöver ytterligare en bra kniv i denna stil.
Skär mest grönsker, någon köttbit då och då men inte så ofta. Skulle gärna se
något förslag som gör att det jag skär inte fastnar emot bladet så lätt eller är det bara teknik
det handlar om?
Gärna något som jag slipar lika som min nuvarande Global så det blir lätt.
Ska jag ha något annat att slipa med än min Sharpmaker i mellanåt? Kan bara välja 30grader på den men Global ska väl ha 15grader.
Vill ha det enkelt jag är inget proffs men vill ha bra "verktyg"
Global cromova 18 stainless steel knife round
https://www.chef.com.au/images/prod/lge/101048_lge.jpg
global gs-11 flexibel utility kniv 15 cm
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1065670530_4/Global-GS-11-6-inch-15cm-Flexible-Utility-Knife.jpg
Spyderco Sharpmaker
Behöver ytterligare en bra kniv i denna stil.
Skär mest grönsker, någon köttbit då och då men inte så ofta. Skulle gärna se
något förslag som gör att det jag skär inte fastnar emot bladet så lätt eller är det bara teknik
det handlar om?
Gärna något som jag slipar lika som min nuvarande Global så det blir lätt.
Ska jag ha något annat att slipa med än min Sharpmaker i mellanåt? Kan bara välja 30grader på den men Global ska väl ha 15grader.
Vill ha det enkelt jag är inget proffs men vill ha bra "verktyg"
Global cromova 18 stainless steel knife round
https://www.chef.com.au/images/prod/lge/101048_lge.jpg
global gs-11 flexibel utility kniv 15 cm
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1065670530_4/Global-GS-11-6-inch-15cm-Flexible-Utility-Knife.jpg
Spyderco Sharpmaker
Jag har en GS-11 men gillar den inte alls.
Ligger inget vidare i handen och är riktigt svårslipad. Antar att det har att göra med att den är böjlig.
Gillar min grönsakskniv mycket bättre.
Dock en helt annan typ av kniv.
Finns olivslipad för att undvika att det fastnar.
GS-39 heter den olivslipade och min heter GS-5 tror jag.
Ligger inget vidare i handen och är riktigt svårslipad. Antar att det har att göra med att den är böjlig.
Gillar min grönsakskniv mycket bättre.
Dock en helt annan typ av kniv.
Finns olivslipad för att undvika att det fastnar.
GS-39 heter den olivslipade och min heter GS-5 tror jag.
Remne skrev:
Jag menade RAN men skrev Yaxell när jag pratde om japanska tecken... sorry :xfrav skrev:
Redigerat:
Jag skrev själv följande i början av året.sblixten skrev:
Jag hade bestämt mig för att köpa en ny kniv för pengar jag fått över efter att återlämnat julklappar som jag fått dubblett av.
Slutade dock med att det inte blev någon kniv då utan jag la det på is tills vidare.
Vet inte varför jag kände mig redo just idag, men en Tamahagane är beställd
Tamahagane rulessblixten skrev:Jag skrev själv följande i början av året.
Jag hade bestämt mig för att köpa en ny kniv för pengar jag fått över efter att återlämnat julklappar som jag fått dubblett av.
Slutade dock med att det inte blev någon kniv då utan jag la det på is tills vidare.
Vet inte varför jag kände mig redo just idag, men en Tamahagane är beställd