Skönt att det löst sig med kommunen. Då gäller det bara att sätta dig ner med grannen och lösa det verkliga problemet.
Snörasskydd och hängrännor löser väl det relativt billigt.
Sen är det väl inte en dum idé för honom att lägga ner en dränering eller åtminstone gräva frånlut från garaget, men det kanske inte fanns plats för det?

Huvudsaken ni löser problemet, det är som sjutton att vara ovän med grannen.
 
Sätt hjul på friggeboden sen kan varken kommunen eller grannen klaga någotmera.
 
Kontakta en Jurist el. Advokat. Kommer vara såväl billigare, snabbare och säkrare för Dig... och Du... nöj dig inte med nån klåpare från kommunen el. liknande.
 
varför skall han anlita en advokat för att lösa grannens fuktproblem? Den juridiska biten med placeringen av boden var ju utredd och klar.
 
Vilken skitgranne du helt plötsligt fick.

Kommunens handläggaren borde se om efter ett nytt jobb om han inte kan påvisa precis som alla andra sagt ett servitiut eftersom hans byggnad faktiskt befinner sig på min tomt. Be grannen riva det som sticker över annars har du rätt att riva det själv och även få betalt för det av grannen om han inte efter flera påtryckningar river det. Sätt ett datum då det ska vara rivet och be honom skriva under på att han delgivits detta. För att göra det ännu otrevligare för handläggaren ber du honom närvara vid delgivningen för att bekräfta det hela.

En annan utväg det är grillfest med mycket sprit och sedan en påskrift av grannen på ett papper ;)
 
ranzor skrev:
Pratat med kommunen som pratat med grannen i sin tur...

Placeringsfrågan är nu avskriven enligt dem, dock tycker det att vi och grannen ska sätta oss ner och diskutera hur vi kan lösa problemet med snö och vatten samt skriva ett avtal där det framgår att placeringen är godkänd, ett datum för färdigställande ska stå med, samt att vi borde komma överens om själva taket då om det går att göra något för att få bort problemet med snö och vatten...

Vilken lösning kan ni rekomendera för att inte snö och vatten ska hamna mellan friggeboden och hans garage? snörasskydd funkar dom?
Om jag har fattat det rätt så lutar både ditt och hans tak mot tomtgränsen. Sätt i så fall snörasskydd på både friggeboden och garaget och led dessutom om dina stuprör så att det inte hamnar mot tomtgränsen.
Snörassskyddet med en impregnerad bräda och vinkeljärn funkar fint om du inte har så kraftig lutning.
Vid kraftig lutning förstärk med ett galvat bandjärn från ovansidan på brädan och till taket.

En bra grannsämja är guld värd, så lägg ner lite jobb på detta tillsammans.
 
Halloj
Gör det enkelt för dig....( Betydligt billigare än jurist)...
Förklara sakligt för din granne att,
om du blir tvungen att flytta friggeboden.
Så kommer du att använda delen av din tomt som ligger mot hans garage till avstjälpningsplats för
ALL SNÖ som du måste skotta undan från din tomt....

Det finns absolut ingenting som hindrar att du skottar upp en jäkla massa snö på valfritt ställe på din tomt, så länge den inte skymmer trafiken förståss...

Sedan ska du se att grannen din ändrar på sig.

///BG.
 
Gör som de gamla Egyptierna .
Flytta boden med hjälp av 4 st 6"x6" sågade stockar
eller plank samt 4 st 2-3" rör eller barkade granslanar
Mät ut var boden ska stå och gräv ner nya plintar i rätt
höjd och på rätt plats. Om du lyfter upp boden och flyttar den
utanför nuvarande plintar kan Du kanske gräva upp plintarna
och flytta dessa, Du måste nog ta bort dessa ändå.
 
Det går alltid att göra livet surt för sin granne, men frågan är hur mycket energi man ska lägga på att
ställa till jävelskap för varann
 
hempularen skrev:
varför skall han anlita en advokat för att lösa grannens fuktproblem? Den juridiska biten med placeringen av boden var ju utredd och klar.
Och vad är det som säger att inte grannen inkommer med en stämning? Varför skulle saken vara avgjord för att någon kommun anställd tycker att det är lämpligt att de "pratar med varandra".

Tala med en jurist eller advokat (inom fastighetsrätt), som i vartfall kan förklara rättsläget för Dig.

Och som tidigare nämnts, var INTE nöjd med någon kommunalklåpares ord, som varken kan juridik eller har någon allmän kompetens i något överhuvudtaget.
 
Stämmning är inte aktuellt. Om grannen lyckas få till ett beslut från kommunen att kommunen inte tänker agera mot friggeboden efterssom han har godkänt boden. Då kan han iofs överklaga det beslutet, finns ingen anledning att bränna pengar på en advokat innan det faktiskt finns ett beslut som ev. kan överklagas.
 
Kapten_zanden
Vaddå, sa kommunen att ni ska flytta in den 3,8m på egen tomt?

Antingen har man ju en överrenskommelse med grannen om att få ställa friggeboden nära tomtgänsen, eller så ska den ju stå 4,5m från tomtgränsen!
3,8m låter ju helt galet?

Är inte muntliga avtal giltiga då? Inga "vittnen" som var med när grannen hälsade på och kollade bygget? Då har han ju svårt att göra något!?

Han/kommunen måste väl driva detta ärende upp i förvaltningsdomstol för att få ett beslut som tvingar er att flytta friggan? (Om ni överklagar ett ev. beslut från kommunen)
 
Hej,,

Som sagt har jag muntligt över telefon från handläggaren på kommunen fått veta att de inte kommer gå vidare med placeringsfrågan, dock bara muntligt, är detta något man borde se till att få papper på? Handläggaren sa ju även att jag och grannen skulle komma överens om något bra angående snön och skriva ett avtal på det och i avtalet skulle vi skriva in att placeringen va godkänd, men borde man inte kunna få något från kommunen oxå så inte detta börjar om igen om denna handläggaren slutar och någon ny kommer och grannen skulle klaga igen?
 
Du hade väl iofs bara fått ordern om att flytta boden muntligt också? Har du namnet på handläggaren som sade det?

Ur bevis synpunkt så kan dte vara nyttigt att du snarast gör en minnesanteckning om samtalet (och även om det/de "negativa" samtal som föregått).

OM frågan skulle komma upp ex. om 5 år. Då kan det ge väldigt mycket högre trovärdighet till din version om vad som hänt om du kan prestera ett papper som visserligen är skrivet 1 vecka efter samtalet (datera anteckningen ärligt med dagens datum) där du så noga som möjligt skrivit ned det som sades i samtalet. För trovärdighetens skull är det då bra att skriva ned så mycket som möjligt av hela samtalet, inte bara det som är relevant för fallet.

det kan vara en fördel för dig om varken beslutet om flytt eller beslutet om att du slipper flytta den fästs på pränt. För så länge det inte finns ett formellt beslut om att du får ha kvar boden, då finns det heller inget beslut som grannen kan överklaga.
 
Ytterligare en annan variant är att åka till skroten och köpa 4 hjul . skaffa sedan axeltappar på jula och montera dit,,, vips så är det en husvagn och därav ej längre en fast bebyggelse...
ps husvagnar får även vara uppallade DS.

///BG
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.