112 615 läst · 1 236 svar
113k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Klassiska påskmaten (eller nått.. gott var det iaf!)
Skärtorsdagen bjöd maken på thai/kinabuffe på L&B, alltid gott och denna gång var det tre rätter vi inte provat innan!
Påskdagen: Wrap med långstekt Ibericogris (typ pulled pork, men var lite för lite insprängt fett för att kunna "dra isär".. så vi hackade det). Supergott.. sallad och guacamole till
Långfredagen: Sill-i-dill tallrik.. potatis, brantevikssill, äpple & gräslöksill, matjessill, hårt bröd, gräddfil, hackad rödlök, nyklippt gräslök och...
..ägghalvor med majonnäs, kaviar, dill och räkor! Plus nubberöra
Annandag påsk: Banh Bao Xa Xiu (tror det är vietnamesiskt.. ångat bröd, bbq-fläskkött, grönsaker..)
Påskafton lär vi också ha ätit nått men minns inte vad.. än så länge..
Idag ska jag göra nån hittepå pastagratäng.. med ibericoköttet vi har kvar..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Skärtorsdagen bjöd maken på thai/kinabuffe på L&B, alltid gott och denna gång var det tre rätter vi inte provat innan!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Påskdagen: Wrap med långstekt Ibericogris (typ pulled pork, men var lite för lite insprängt fett för att kunna "dra isär".. så vi hackade det). Supergott.. sallad och guacamole till
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Långfredagen: Sill-i-dill tallrik.. potatis, brantevikssill, äpple & gräslöksill, matjessill, hårt bröd, gräddfil, hackad rödlök, nyklippt gräslök och...
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
..ägghalvor med majonnäs, kaviar, dill och räkor! Plus nubberöra
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Annandag påsk: Banh Bao Xa Xiu (tror det är vietnamesiskt.. ångat bröd, bbq-fläskkött, grönsaker..)
Påskafton lär vi också ha ätit nått men minns inte vad.. än så länge..
Idag ska jag göra nån hittepå pastagratäng.. med ibericoköttet vi har kvar..
Mumsigt, rabarber/vinbär lät som en skoj blandning.. den har jag aldrig testat!Åsa Lund skrev:
Förra året fick vi knappt några vinbär (varken vi eller fåglarna..) trodde knappt det var möjligt när det kommer till vinbär..
Men får vi några i år, ska jag ha din kombo i åtanke (hm om vi får rabarber också då.. såklart hehe)
.. och jaaaa det är skönt med lite ljusare kvällar (men det är också ljusare morgnar.. vilket gör att man vaknar ju långt innan makens väckarklocka ringer..)
Har du vägarna förbi norra Lund får du gärna en burk! Bara hör av digSnigla skrev:Mumsigt, rabarber/vinbär lät som en skoj blandning.. den har jag aldrig testat!
Förra året fick vi knappt några vinbär (varken vi eller fåglarna..) trodde knappt det var möjligt när det kommer till vinbär..
Men får vi några i år, ska jag ha din kombo i åtanke (hm om vi får rabarber också då.. såklart hehe)
.. och jaaaa det är skönt med lite ljusare kvällar (men det är också ljusare morgnar.. vilket gör att man vaknar ju långt innan makens väckarklocka ringer..)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gjorde morotsrulltårta.. .. som påminner om hm Minimuffins?
(jag visste att jag ville göra morotskaka.. i nån variant. hittade ett recept förr rulltårta.. men kom på att jag hade en ”minimuffinsmaskin” någonstans.. och kände mig tvungen att både hitta och prova den!)
Var några dagar sedan men..
Smashad potatis med vitlökssmör..
Serverades med fläskkarré och grönsaker..
.. och ifall vi inte luktade illa nog (gott) så hade det ju blivit en klick vitlökssmör kvar (från potatisarna..) den fick förgylla köttbiten!
Smashad potatis med vitlökssmör..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Serverades med fläskkarré och grönsaker..
.. och ifall vi inte luktade illa nog (gott) så hade det ju blivit en klick vitlökssmör kvar (från potatisarna..) den fick förgylla köttbiten!
Maken ville gärna göra mat.. och eftersom vi gick efter min matlista så fick han vänta lite.. men nu hade jag ingen lista.. så då fick han passa på Så nu blev det:
Vietnamesisk Laab
Med en dipp/sås (vinägrett-lik) till.. med bla chili och fisksås.. (hot) till.. och gurka och ris..
Phew.. säger jag bara - jag gillade smakerna men det var för hett för mig
Jag fick "kliva av" och sitta o sippa kallt i munnen .. (försökte korrigera med dubbelt ris, och gurka.. inget funkade)
Maken tyckte eg det var för hett också.. (han sa att det brukade inte vara så starkt när han åt det ute..) men han tuffade på och åt upp min med..
Mesen Sandra fick äta sina rester av biff med bambu från frysen.. 35 minuter senare..
Vietnamesisk Laab
Med en dipp/sås (vinägrett-lik) till.. med bla chili och fisksås.. (hot) till.. och gurka och ris..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Phew.. säger jag bara - jag gillade smakerna men det var för hett för mig
Jag fick "kliva av" och sitta o sippa kallt i munnen .. (försökte korrigera med dubbelt ris, och gurka.. inget funkade)
Maken tyckte eg det var för hett också.. (han sa att det brukade inte vara så starkt när han åt det ute..) men han tuffade på och åt upp min med..
Mesen Sandra fick äta sina rester av biff med bambu från frysen.. 35 minuter senare..
Då jag kikar på en del matklipp / läser recept online så får jag väldigt dedikerad reklam emellanåt.. och det är både på ont och gott!
Denna gång var det på gott.. för det snurrade förbi ett matklipp på ett roligt bröd som öpnade inspirationen i hjärnan.. (dvs jag kunde se hur man kunde "smaksätta det annorlunda" till andra rätter också.. inte bara göras som i receptet..).
Så nu blev det till att skriva ner receptet .. och vi har testat i helgen!
Cheese twisted bread / Ostsnurror (vi kallade dem det)
Såhär blev våra och de var jättegoda. Vi hade dem till tapas bland annat.. vi provade dem också till frukost och som korvbröd haha (blev ju några snurror..). Nästa gång har jag som sagt en ide på att ha en vitlöksvariant.. och en med chili (kanske med lite vitlök också.. har inte bestämt mig)
Hittade klippet även på YouTube.. om ni vill se hur det såg ut där
Hur de gjorde det...
Denna gång var det på gott.. för det snurrade förbi ett matklipp på ett roligt bröd som öpnade inspirationen i hjärnan.. (dvs jag kunde se hur man kunde "smaksätta det annorlunda" till andra rätter också.. inte bara göras som i receptet..).
Så nu blev det till att skriva ner receptet .. och vi har testat i helgen!
Cheese twisted bread / Ostsnurror (vi kallade dem det)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Såhär blev våra och de var jättegoda. Vi hade dem till tapas bland annat.. vi provade dem också till frukost och som korvbröd haha (blev ju några snurror..). Nästa gång har jag som sagt en ide på att ha en vitlöksvariant.. och en med chili (kanske med lite vitlök också.. har inte bestämt mig)
Hittade klippet även på YouTube.. om ni vill se hur det såg ut där
Hur de gjorde det...
Ni känner ju mig, ibland får jag nått nytt infall jag bara måste kolla/testa.. idag fick jag ett sådant infall!
Jag skulle göra coleslaw.. vilket inte är helt ovanligt här.. MEN nu fick jag för mig att jag skulle prova att steka kålen och löken lite lätt innan (och låta den svalna) jag blandade den med "kladdet"
Jag gillar stekt kål (både smörstekt, gräddstuvat och bara stekt).. och stekt lök är en annan svaghet.. SÅ varför skulle man inte vilja prova att steka dessa två innan det blev en coleslaw..
Stekte skivad vitkål och skivad lök lite lätt så de mjuknade och fick lite smått färg på sina håll (inte på allt, bara lite här o var.. man vill ju ha lite spänst kvar).. saltade lite och pepprade lite mer (gillar svartpeppar)
Sedan blandade jag "kladdet" i en liten skål.. majonnäs, gräddfil och lite grovkornig senap (ska eg vara dijon, men jag varierar mig.. är inte superförtjust i dijon). Pepprade lite till.. och rörde ihop allt.
När kålen o löken svalnade.. så blandades allt. ihop i en större skål.. och serverades till kvällens middag.
HAMBURGARE.. med tomat, gurka, ost, picklade rödlök, lök och dressing!
Ja det var bröd till också
Jag skulle göra coleslaw.. vilket inte är helt ovanligt här.. MEN nu fick jag för mig att jag skulle prova att steka kålen och löken lite lätt innan (och låta den svalna) jag blandade den med "kladdet"
Jag gillar stekt kål (både smörstekt, gräddstuvat och bara stekt).. och stekt lök är en annan svaghet.. SÅ varför skulle man inte vilja prova att steka dessa två innan det blev en coleslaw..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Stekte skivad vitkål och skivad lök lite lätt så de mjuknade och fick lite smått färg på sina håll (inte på allt, bara lite här o var.. man vill ju ha lite spänst kvar).. saltade lite och pepprade lite mer (gillar svartpeppar)
Sedan blandade jag "kladdet" i en liten skål.. majonnäs, gräddfil och lite grovkornig senap (ska eg vara dijon, men jag varierar mig.. är inte superförtjust i dijon). Pepprade lite till.. och rörde ihop allt.
När kålen o löken svalnade.. så blandades allt. ihop i en större skål.. och serverades till kvällens middag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
HAMBURGARE.. med tomat, gurka, ost, picklade rödlök, lök och dressing!
Ja det var bröd till också
Petitesser..Alfredo skrev:
... okej okej.. jag kanske glömde det väsentliga i kråksången!
Det VAR GOTT blev lite mjukare, men hade som sagt lite tuggmotstånd kvar.. och löken får ju en lite annorlunda smak när den blir lite stekt (som sagt stekte bara en kort stund) men den blir fortfarande lite sötare och får en annorlunda smak (gentemot rå).
Det enda som kanske skulle dra ner betyget.. har inte så mycket med smaken att göra eg.. utan att när allt mjukar lite och man blandar det med lite gegga.. så blir det lite mer av en "klump" när man ska servera det.. inte lika "fluffigt" som det kanske brukar vara.. (kanske skulle blivit bättre om man hade haft tid att ställa det i kylen ett tag så den blev riktigt kall.. och så "gaffla runt lite" (lufta) innan servering.
Åh vet inte om jag tipsat om det innan.. men en annan variant som jag har testat.. är:
COLESLAW med picklad rödlök i - det var poppis bland gästerna (även jag tyckte det var väldigt gott).. tror jag tog 70% picklade rödlök och 30% tunnskivad lök
COLESLAW med picklad rödlök i - det var poppis bland gästerna (även jag tyckte det var väldigt gott).. tror jag tog 70% picklade rödlök och 30% tunnskivad lök