112 616 läst · 1 236 svar
113k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Jag har aldrig gjort någon, så jag har svårt att värdera alla recept online.. vet inte vad ett ”äkta kinesiskt” recept bör innehålla.. (och vad som blivit försvenskat längs vägen..)Åsa Lund skrev:
Som om det inte var nog så skiljer smaken (och konsistensen) enormt mellan restaurangerna runt här..
Svårt!
Har du gjort någon, någon gång? (Oavsett om den blivit bra el dålig..)
Har gjort en med hjälp av recept från Linas matkasse för några år sedan. Mycket enkelt och vad jag minns smakade det som sötsur sås på kinarestaurangSnigla skrev:Jag har aldrig gjort någon, så jag har svårt att värdera alla recept online.. vet inte vad ett ”äkta kinesiskt” recept bör innehålla.. (och vad som blivit försvenskat längs vägen..)
Som om det inte var nog så skiljer smaken (och konsistensen) enormt mellan restaurangerna runt här..
Svårt!
Har du gjort någon, någon gång? (Oavsett om den blivit bra el dålig..)
Bakade än en gång bröd.. Ankarsrummare tror jag de kallades.. (typ "rågsiktskaka" )
Jättegoda, nästa gång ska jag dock platta till dem lite till och göra 8 st ist (blev lite väl mycket "bröd" på vissa mackor..)
Jättegoda, nästa gång ska jag dock platta till dem lite till och göra 8 st ist (blev lite väl mycket "bröd" på vissa mackor..)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lite påskinspiration till tilltuggen..
(ej fotograferade av mig! credits till den som äras bör, vem det nu än må vara)
.. och en lite mer komplicerad men söt!
GLAD PÅSK!
(ej fotograferade av mig! credits till den som äras bör, vem det nu än må vara)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
.. och en lite mer komplicerad men söt!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
GLAD PÅSK!
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 245 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 245 inlägg
Glad Påsk @Snigla och alla andra i Gottetråden
Slänger ut en fråga (eller snarare önskan om tips) - jag har, lite i min smak för snabbt, blivit bjuden på två middagar med påsktema, knytkalas kanske det kan kallas och jag ska stå för efterrätten på båda. Av vilken anledning är osagt eftersom jag inte brukar stoltsera med efterrätter och inte heller är så mycket för att äta dylika men nu är det sagt så och jag lyder.. mina idéer är en Pannacotta samt en cheesecake, båda kan med fördel göras extra gula med lite färg (om en tycker det svagt vaniljgula är för lite) och på cheesecaken tycker jag det passar fint att garnera med passionsfrukt. Ena desserten är för sex personer, den andra för åtta så det är inget oöverstigligt men jag tar gärna emot ett eller två ytterligare förslag på Gul dessert. Tyvärr får den inte innehålla mandelmassa... annars är det fritt fram.
Om inga förslag inkommer så är jag nöjd ändå och känner jag har läget under kontroll.
Slänger ut en fråga (eller snarare önskan om tips) - jag har, lite i min smak för snabbt, blivit bjuden på två middagar med påsktema, knytkalas kanske det kan kallas och jag ska stå för efterrätten på båda. Av vilken anledning är osagt eftersom jag inte brukar stoltsera med efterrätter och inte heller är så mycket för att äta dylika men nu är det sagt så och jag lyder.. mina idéer är en Pannacotta samt en cheesecake, båda kan med fördel göras extra gula med lite färg (om en tycker det svagt vaniljgula är för lite) och på cheesecaken tycker jag det passar fint att garnera med passionsfrukt. Ena desserten är för sex personer, den andra för åtta så det är inget oöverstigligt men jag tar gärna emot ett eller två ytterligare förslag på Gul dessert. Tyvärr får den inte innehålla mandelmassa... annars är det fritt fram.
Om inga förslag inkommer så är jag nöjd ändå och känner jag har läget under kontroll.
En påskig cheesecake: https://www.arla.se/recept/paskcheesecake/Maria T skrev:Glad Påsk @Snigla och alla andra i Gottetråden
Slänger ut en fråga (eller snarare önskan om tips) - jag har, lite i min smak för snabbt, blivit bjuden på två middagar med påsktema, knytkalas kanske det kan kallas och jag ska stå för efterrätten på båda. Av vilken anledning är osagt eftersom jag inte brukar stoltsera med efterrätter och inte heller är så mycket för att äta dylika men nu är det sagt så och jag lyder.. mina idéer är en Pannacotta samt en cheesecake, båda kan med fördel göras extra gula med lite färg (om en tycker det svagt vaniljgula är för lite) och på cheesecaken tycker jag det passar fint att garnera med passionsfrukt. Ena desserten är för sex personer, den andra för åtta så det är inget oöverstigligt men jag tar gärna emot ett eller två ytterligare förslag på Gul dessert. Tyvärr får den inte innehålla mandelmassa... annars är det fritt fram.
Om inga förslag inkommer så är jag nöjd ändå och känner jag har läget under kontroll.
En till påskig cheesecake (lime & passion): https://recept.se/recept/limecheesecake-med-passionsfrukt
Kul äggig.. enkel..påskbakelse: https://fredriksfika.allas.se/fredriks-bakelser/paskbakelse-pa-rulltarta/
Ska kika lite bland mina sparade recept sen oxå
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 245 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 245 inlägg
Den där cheesecaken med lime och passionsfrukt får det bli, jag vet jag har en ask med stora blåbär i frysen också. Tack!Snigla skrev:
TUNNBRÖDRULLE (använde surdegsbrödet hm, heter det Abisko tro?! lite gråare i färg, men lite mjukare att böja.. gillade det faktiskt bättre än "vanliga")
Det är: körv, potatismos, bostongurka, rostad lök, räksallad, gurkaskivor (under), tomatskivor (under), ketchup och senap
Lindar man in den i papper/folie så kan man äta den med "händerna".. så som på bilden, rekommenderas bestick!
Det är: körv, potatismos, bostongurka, rostad lök, räksallad, gurkaskivor (under), tomatskivor (under), ketchup och senap
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lindar man in den i papper/folie så kan man äta den med "händerna".. så som på bilden, rekommenderas bestick!